Lionel Messi a primit trofeul Campionatului Mondial îmbrăcat într-o haină tradițională din Qatar

Lionel Messi a primit și ridicat trofeul Campionatului Mondial îmbrăcat într-o haină tradițională qatariană pe care a primit-o de la familia regală, în semn de apreciere.

18 dec. 2022, 21:16
Lionel Messi a primit trofeul Campionatului Mondial îmbrăcat într-o haină tradițională din Qatar
Vânzările de bisht au explodat la Doha. Cât costă mantia tradiţională arabă purtată de Lionel Messi

Evenimentul a avut loc pe stadionul Lusail Stadium, iar trofeul a fost înmânat de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, și de emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, dar şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Lionel Messi a primit trofeul îmbrăcat într-o ţinută tradiţională

După ce Messi a ridicat trofeul, toţi cei prezenţi pe stadion au asistat la un foc de artificii de-a dreptul spectaculos.

Argentina a obţinut astfel al treilea titlu mondial din istorie. Argentina s-a mai impus în 1978, după o finală câştigată în faţa Olandei, cât şi în 1986, cu Diego Maradona “motorul” echipei.

Lionel Messi a înscris o dublă în finala epică cu Franţa. A reuşit să câştige singurul trofeu care îi lipsea din palmares. Starul sud-american a fost cel mai important jucător al “pumelor”, acesta aflându-se la ultimul turneu final mondial din carieră.

Citeste si Volodimir Zelenski, refuzat de FIFA. Preşedintele Ucrainei voia să transmită un mesaj înaintea finalei CM 2022

Clasamentul golgheterilor de la CM din Qatar

Pe de altă parte, atacantul francez Kylian Mbappe a câştigat titlul de golgheter (Gheata de Aur) a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, cu 8 goluri, după tripla reuşită duminică, în finala cu Argentina.

În total, la CM 2022 din Qatar s-au marcat 172 de goluri.

Clasamentul golgheterilor:

8 goluri: Kylian Mbappe (Franţa)

7 goluri: Lionel Messi (Argentina)

4 goluri: Olivier Giroud (Franţa), Julian Alvarez (Argentina)

3 goluri: Enner Valencia (Ecuador), Cody Gakpo (Olanda), Marcus Rashford (Anglia), Alvaro Morata (Spania), Bukayo Saka (Anglia), Richarlison (Brazilia), Goncalo Ramos (Portugalia) etc.

Citeste si Doliu la Cupa Mondială din Qatar. Jurnalistul a murit fulgerător, s-a prăbuşit în zona presei şi nu a mai putut fi salvat