Lista alimentelor diuretice de sezon, precum şi beneficiile acestora

Alimentele diuretice pot rezolva o mulţime de probleme, începând cu balonarea şi până la reglarea tensiunii arteriale ori remedierea problemelor renale.

11 iul. 2016, 09:03
Lista alimentelor diuretice de sezon, precum şi beneficiile acestora

Iată ce alimente diuretice poţi consuma în acest sezon, dar şi cum funcţionează acestea odată introduse în organism.

Alimentele cu efect diuretic produc o schimbare în tot organismul, ajutându-l să elimine toxinele mai des, combătând reteţia de apă şi prevenind balonarea. Datorită nivelului mare de fluide din corp, vasele sanguine se relaxează, ceea ce înseamnă că va scădea tensiunea arterială.

Medicamentele cu efect diuretic au o serie de efecte adverse şi pot interacţiona cu pastilele pe care le luăm în paralel. Pentru a preveni apariţia problemelor de acest fel, e indicat să folosim diureticele oferite de natură, care vin la pachet cu alte beneficii şi nu ne expun niciunui risc.

Iată lista alimentelor cu efect diuretic pe care le găseşti la tarabele din piaţă în acest sezon:

Roşiile

Având un conţinut mare de apă, roşiile sunt cunopscute pentru efectele diuretice. Mai mult decât atât, acestea sunt bogate în vitamina C, care ajută la absorbţia fierului, dar şi la producerea colagenului.

Castraveţii

Cu un conţinut de 96% apă, castravetele este un excelent diuretic, dar este bogat şi în potasiu, magneziu şi vitaminele C, B şi K.

Citeşte mai mult pe feminis.ro