Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR

Publicat: Luni, 07 Octombrie 2013 10:04 // Actualizat: Luni, 07 Octombrie 2013 10:07 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Capitalei a publicat pe 2 octombrie lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de rism seismic. Potrivit acestei liste, 190 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur, în timp ce alte 184 au un risc ridicat de prăbuşire. În contextul producerii cutremurului de 5,5 grade pe scara Richter, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Vrancea, Sorin Oprescu a convocat duminică dimineaţă o şedinţă cu direcţiile municipalităţii, pentru a verifica funcţionalitatea Planului de măsuri în situaţii de urgenţă.

Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic cuprinde 190 imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi 184 imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public.

Alte 301 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 78 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92 neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător este de 1625.

CONSULTĂ LISTA ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Capitală

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, în funcţie de eventuale modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile transmise de către proprietari, după ce aceştia consultă şi identifică eventuale erori pe lista publicată.

Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 31 de clădiri.

Primarul general al Capitalei a convocat duminică dimineaţă o şedinţă cu direcţiile municipalităţii, pentru a verifica funcţionalitatea Planului de măsuri în situaţii de urgenţă.

"Astfel, s-au discutat procedurile care trebuie aplicate în astfel de situaţii şi au fost verificate dispeceratele direcţiilor operative (Dispeceratul Integrat de Urgenţă din cadrul PMB, Apa Nova, Administraţia Străzilor, RADET, RATB etc.), astfel încât autoritatea locală să poată acţiona în timp cât mai scurt în cazul unei situaţii de urgenţă", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade), notează Mediafax.

Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie. Ultimul cutremur în Galaţi s-a produs duminică, la ora 5.35 şi a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la aproape o oră după cutremurul de 5,5 grade produs în Vrancea.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 12:28
Votează email 0 email
.../>Foto: miscellanea.ro Conform propunerii legislative a deputatului PSD Vlad Cosma, în cartea funciară va fi introdusă o nouă coloană în care va fi menționată clasa de risc seismic în care se încadrează imobilul. În cazul clădirilor care nu au fost...
10 oct 11:13
Votează email 0 email
...la Ministerul Dezvoltarii si le discutam”, a declarat Radu Rizescu, consilier personal al primarului Sorin Oprescu. VEZI ŞI Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de...
09 oct 12:36
Votează email 0 email
...target="_blank" rel="nofollow" >ROMÂNIATV.NET. Citeşte şi Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR Cu toate că este cunoscut faptul că...
08 oct 19:24
Votează email 0 email
...target="_blank">World Earthquakes prezice că între anii 2011-2015 va avea loc un cutremur puternic în România. Citeşte şi Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR ...
07 oct 15:39
Votează email 0 email
...ce alte 200 sunt încadrate la gradul I de risc seismic – se pot prăbuşi la un cutremur mai puternic. Citeşte şi Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR Oprescu: Bucureştenii care stau în clădiri...
07 oct 10:05
...a publicat pe 2 octombrie lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de rism seismic. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H