LISTA DATORNICI ANAF 2019. Fiscul începe vânătoarea celor care nu şi-au plătit taxele. Mii de români vor primi notificări

Publicat: Luni, 18 Februarie 2019 09:26 // Actualizat: Luni, 18 Februarie 2019 09:32 // Sursa: romaniatv.net

ANAF anunță noi controale, de data aceasta cei vizați fiind contribuabilii persoane fizice. Verificările urmează să fie declanșate de Fisc și au ca scop recuperarea datoriilor pe care românii le au la stat.

Foto: romaniatv.net

ANAF face o analiză de risc în ce privește situația fiscală a persoanelor fizice, în care verifică veniturile și averea acestora. Sunt vizaţi în special cei cu venituri nedeclarate, de exemplu, din chirii. Potrivit digi24.ro, analiza este derulată la nivelul direcției de inspecție fiscală din ANAF, cea care se ocupă de persoanele fizice, altele decât cele cu averi mari.

"Facem în prezent și o analiză de risc pe zona persoanelor fizice, cu patrimoniul deținut”, spune vicepreședintele ANAF Virgil Pîrvulescu, citat de profit.ro În urma analizei, Fiscul va selecta persoanele fizice la care vor fi derulate controale amănunțite.

ANAF a declanșat deja operațiunea Iceberg care analizează contribuabilii mari și mijlocii

În prezent, ANAF își îndreaptă atenția către operațiunea Iceberg, aflată în derulare, în cadrul căreia Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) analizează 487 de contribuabili mari și mijlocii cu riscuri estimat

Despre Operaţiunea Iceberg, Pîrvulescu spune că vor fi relocaţi angajaţi ANAF din ţară, în funcţie de zonele de risc.

„Vom reloca personal din ţară în funcţie de zonele de risc. Că sunt zone în jurul Clujului, în jurul Iaşului, în jurul Constanţei, în jurul Bucureştiului. Nu este vorba doar de Bucureşti. Este vorba de toată ţara şi noi trebuie să ne îndeplinim scopul de a crea un mediu economic corect şi toată lumea să-şi plătească impozitele şi taxele stabilite de legislaţia în vigoare, fără abuzuri şi de dorit ca toată lumea, dar absolut toată lumea când declară să şi plătească”, a declarat Virgil Pîrvulescu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 feb 18:31
Răspunde | Votează email 0 email
Cristi
Dar lista cu datoriile ANAF fata de cetateni, este publica? Sunt mii de hotarari judecatoresti definitive nerespectate de acestia. Refuza cu nesimtire maxima chiar si compensarea, un principiu legal dealtfel. Asteptam si aceasta lista si atunci veti compara situatia mult mai bine.
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H