LISTA DATORNICILOR se subţiază prin ordonanţă. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor

Publicat: Marţi, 25 Iunie 2019 13:20 // Actualizat: Marţi, 25 Iunie 2019 13:20 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, o restructurare financiară ce ar urma să se aplice debitorilor care au datorii mai mari de un milion de lei. Teodorovici a afirmat că principalii beneficiari ai acestei măsuri vor fi firmele din mediul privat.

Eugen Teodorovici a explicat că restructurarea fiscală, ce va fi reglementată print-o ordonanţă de guvern, îi vizează pe debitorii care au, până la 31 decembrie 2018, datorii mai mari de un milion de lei. În baza unui plan de restruturare, plata acestor datorii va fi eșalonată sub supravegherea fiscală a ANAF pe perioada acestei înlesniri.

Teodorovici a explicat că principiile sunt asemănătoare celor din domeniul insolvenţei. "Se face o eșalonare a obligațiilor și se poate reduce până la jumătate din principal, 30-40-50%. Sunt mai multe propuneri. Dacă acea companie respectă acest calendar, atunci se șterg accesoriile la finalul acestei perioade. Dacă nu, situația revine la momentul inițial. La momentul acela, lucrurile s-au închis pentru acea companie”.

"Nu este o amnistie, este o măsură financiară. (…) Se propune și anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion de lei dacă obligațiile principale se achită până la 31 noiembrie 2019. Aici vorbim și de persoane fizice și juridice”, a precizat Eugen Teodorovici

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF esalonare datorii fisc LISTA DATORNICI mari datorinici Ministerul Finanţelor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H