Lista elevilor şi studenţilor care vor primi bani de la stat pentru un calculator nou

Lista elevilor şi studenţilor care primesc în 2016 bani de la stat pentru a-şi cumpăra un calculator nou a fost publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei.

21 iun. 2016, 17:17
Lista elevilor şi studenţilor care vor primi bani de la stat pentru un calculator nou

Elevii şi studenţii de până în 26 de ani, care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru nu depăşeşte 150 de lei, beneficiază de un sprijin financiar destinat achiziţionării unui calculator nou, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, anul acesta 12.024 de elevi şi studenţi de până în 26 de ani (cu peste 5.000 mai puţin decât anul trecut, spre exemplu) vor beneficia de ajutorul financiar de 200 de euro acordat de autorităţi în vederea achiziţionării unui calculator personal nou, scrie avocatnet.ro.

Concret, beneficiare ale sprijinului vor fi familiile cu elevi şi/sau studenţi ai învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, în care venitul lunar brut pe membru de familie nu depăşeşte 150 de lei lunar.

Conform prevederilor în vigoare, ajutorul va fi acordat sub forma unui bon valoric, care reprezintă contravaloarea în lei a sumei de 200 euro, calculată la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei.

VEZI AICI LISTA FINALĂ A BENEFICIARILOR