Lista NEAGRĂ a Elenei Udrea. Pe cine trage după ea fostul ministru al Turismului

Declaraţiile şi gesturile Elenei Udrea promit multor politicieni că vor cădea odată cu ea. Surprinzător, primul pe lista ei este nimeni altul decât Traian Băsescu, cel sub aripa căruia şi-a construit ascensiunea în politică.

10 feb. 2015, 09:25
Lista NEAGRĂ a Elenei Udrea. Pe cine trage după ea fostul ministru al Turismului

Elena Udrea susţine că i-a dat fostului preşedinte Traian Băsescu informaţii despre fapte de corupţie, dar acesta, deşi era încă şef al statului, nu a luat nicio măsură. Pe lista neagră a Elenei Udrea se mai află şi alţi politicieni dar şi jurnalişti.

„Am fost permanent sursă alternativă de informaţii la preşeidntele României. Eu ştiu foarte multe lucruri pe care le-am aflat. Îi spuneam tot felul de lucruri, ce aflam din instituţii”, spunea recent Elena Udrea, după ce a apărut ca suspect în dosarele Gala Bute şi Microsoft. Iar mulţi ar fi de părere că ea a întors armele împotriva mentorului şi protectorului său. „Foarte mult timp din cei 10 ani de preşedinţie ai lui Băsescu, eu am fot sursă alternativă de informaţii la Băsescu. Eu îi spuneam tot ce aflam, având avantajul de a nu sta într-un birou de preşedinte. Nu ştiu dacă a făcut sau nu ceva… N-aş vrea să vorbesc în numele nimănui”, susţine Udrea.

Spusele sale sunt confirmate de Traian Băsescu, dar fostul preşedinte a subliniat că nu doar Elena Udrea era un politician cu care avea relaţii bune şi de la care primea informaţii, ceea ce poate părea o formă de delimitare, deşi la începutul scandalului Microsoft, Băsescu îi lua apărarea lui Udrea.

Pe lista neagră a Elenei Udrea se află nume grele ale regimului Băsescu, foşti colegi de partid şi de guvern precum  Vasile Blaga, Radu Berceanu sau Roberta Anastase şi chiar Emil Boc, fostul ei şef de partid şi de guvern, despre care spune că i-a ignorat denunţurile referitoare la fapte de corupţie din ANRP.

„În vremea când făceam parte din guvernul Boc am semnalat şi colegilor din partid şi instituţiilor că acolo se vorbeşte foarte mult că acolo se întîmplă fapte de corupţie legat de preşedinta ANRP (Crinuţa Dumitrean, n.r.). Dar la vremea aceea reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi lucrurile sunt OK”, povestea Elena Udrea.

Acuzaţiile au fost, evident, negate de cei vizaţi. „N-am fost sesizat cu niciun fapt de corupţie, dacă aş fi fost sesizat aş fi trimis autorităţilor statului, lucru pe care trebuie să-l facă orice cetăţean care are cunoştinţă despre un fapt de corupţie”, a spus Emil Boc.

Vasile Blaga dezminte şi el că ar fi ştiut despre problemele ridicate de Elena Udrea: „Dânsa a spus că ar fi spus conducerii partidului de mai multe ori despre ce se întâmplă la ANRP şi vă spun cu toată responsabilitatea că eu n-am participat la nicio şedinţă a partidului, nici n-am fost în conducerea PDL după 2011, dar aşa cum îl cunosc pe Boc, sunt convins că nu i-a spus nici lui. Pentru că Boc ar fi mers direct la DNA. Sunt convins”.

Pe lista neagră a Elenei Udrea se mai află şi alţii. Politicieni sau jurnalişti care i-au cerut bani pentru informaţii sau diverse servicii Printre cei nominalizaţi se nummără Raluca Turcan, Valeriu Turcan, Cristian Rizea  sau jurnalistul Oreste Teodorescu.

Elena Udrea a fost citată, marţi, la DNA şi poate fi reţinută şi prezentată instanţei pentru arestare preventivă, după ce deputaţii au avizat, luni seară, cele şase cereri ale DNA de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă în Dosarele Microsoft şi Gala Bute.

După publicarea în Monitorul Oficial a celor şase hotărâri ale Camerei Deputaţilor privind aprobarea cererilor de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea , procurorii au citat-o să se prezinte marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Elena Udrea este aşteptată să ajungă la DNA în jurul prânzului. De altfel, aceasta le-a spus jurnaliştilor, la secţia 2 de Poliţie, că se vor vedea la 12.00 la DNA.