LISTA nouă a ţărilor cu risc epidemiologic. Carantină dacă te întorci din 50 de ţări

CNSU a extins lista ţărilor periculoase în pandemie, astfel că românii vor intra direct în carantină dacă vin în ţară din aproape toate statele Europei.

09 ian. 2021, 09:13
LISTA nouă a ţărilor cu risc epidemiologic. Carantină dacă te întorci din 50 de ţări

LISTA nouă a ţărilor cu risc epidemiologic a fost adoptată vineri seară. CNSU a decis, în ședința din 8 ianuarie, noua listă de state cu risc epidemiologic ridicat.

Pe lista țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveția, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croația, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franța, Polinezia Franceza, Republica Moldova, Namibia.

Alexandru Rafila atrage atenţia după apariţia noii tulpini COVID: S-ar putea ca sistemele medicale să fie depăşite şi se pot institui măsuri mult mai dure
LISTA nouă a ţărilor cu risc epidemiologic vine la pachet cu prelunguirea restricţiilor în România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că starea de alertă va fi prelungită şi nu sunt prevăzute măsuri de relaxare, dar nici alte măsuri restrictive, după apariţia noii tulpini de coronavirus.

”Urmează să se prelungească starea de alertă, asta cred că deja ştie toată lumea. Clar că nu vor fi în acest moment măsuri de relaxare. La acest moment nu, se va merge pe aceleaşi măsuri care au fost până acum”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat, precizând, însă, că nu s-a discutat nici măsuri mai drastice, după apariţia noii tulpini de coronavirs.
Arafat explică, însă, că dacă apar creşteri ale numărului de cazuri se vor lua măsuri locale şi zonale.

”Acolo unde vedem şi observăm că există creşteri semnificative, se pot lua, în prima fază, măsuri zonale sau locale ca până acum. Acest lucru o să-l luăm fără nicio problemă, când vedem creşteri să luăm măsura de carantinare zonală. Dacă în evaluarea situaţiei epidemiologice se observă alte date noi care impun soluţii noi, orice poate fi discutat”, a mai declarat Arafat.

Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie.

Lista State Cu Risc Epidemi… by Dobran Viorel


loading...
Partenerii noștri