Lista şcolilor şi grădiniţelor din Bucureşti în care se vor relua cursurile faţă în faţă din 8 noiembrie

Elevii şi preşcolarii din şcolile de stat şi private din Bucureşti reiau cursurile din 8 noiembrie. Şcolie se redeschid luni în format fizic acolo unde personalul unităţii şcolare este vaccinat în proporţie de cel puţin 60%.

05 nov. 2021, 14:56
Lista şcolilor şi grădiniţelor din Bucureşti în care se vor relua cursurile faţă în faţă din 8 noiembrie

Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Din totalul de 2.930.000 de elevi şi preşcolari, aproximativ 1. 800.000 vor începe luni şcoala în format fizic. Este vorba despre elevii şcolilor în care rata de vaccinare în rândul personalului depăşeşte 60%.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a dat publicităţii situaţia vaccinării personalului din fiecare şcoală şi grădiniţă din Bucureşti.

Potrivit documentului, cele mai slabe rate de vaccinare sunt la Grădiniţa 234  din Sectorul 2 – 12.5% şi la Grădiniţa privată Art & Play din Sectorul 6 – 10 % din personal vaccinat.

Situatie privind gradul de vaccinare in randul personalului angajat in unitatile de invatamant din municipiul Bucuresti

Vă reamintim că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au modificat vineri ordinul comun privind măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Art. 31 ,,(1) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat.

(2) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat.

(3) Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor, în conformitate cu alin (1) și alin (2), cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB.

(4) Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60% menționat la alin (1).

(5) Decizia prevăzută la alin (4) se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.

(6) Prin excepție de la dispozițiile alin (1) și alin (2), unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 08 noiembrie 2021 cu prezența fizică.”, se arată în ordin.

ordin comun educatie sanatate pdf

loading...
Partenerii noștri