Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Malta și Aruba au intrat în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 23 decembrie 2021, Hotărârea CNSU numărul 116 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

23 dec. 2021, 20:57
Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Malta și Aruba au intrat în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 23 decembrie 2021, Hotărârea numărul 116. Principalele prevederi:

Călătoriile în preajma Sărbătorilor cresc riscul de infectare cu Omicron. Sfaturile specialiştilor

1. Modificarea HCNSU nr. 111/2021 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei pentru:

  • personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional şi a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.
  • conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană).
  • conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane,  dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană).

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost reactualizată. Spania, Italia, Suedia au intrat în zona roșie

2. Actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:
-în zona roșie au intrat: Malta și Aruba;
-în zona galbenă au intrat:
• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Federația Rusă, Serbia și Ucraina;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Canada, Bermuda, Puerto Rico, Sint Maarten, Curaçao și Insulele Turks și Caicos;
-în zona verde au intrat: Republica Moldova, Azerbaijdan, Belize, Singapore, Polinezia Franceză și Insulele Saint Vincent și Grenadine.

Anexa la HCNSU nr. 116 din 23.12.2021

loading...