Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu. Metrorex anunţă verificări

Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu. Jumătate dintre staţiile de metrou din Capitală nu au autorizaţie de incendiu. În perioada 2015-2019, Metrorex a primit 11 amenzi în valoare de 54.000 de lei.

17 mai 2021, 20:54
Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu. Metrorex anunţă verificări

Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu. Potrivit jurnaliştilor de la clubferoviar.ro, 32 de staţii de metrou dintr-un total de 61 nu au autorizaţie la incendiu. Mai mult, în aceeaşi situaţie ar fi şi depourile Metrorex.

Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu

Citeşte şi Cătălin Drulă continuă războiul cu Metrorex: „Compania nu şi-a plătit dările la stat. Există personal angajat doar pe hârtie”Magistrala I : Gara de Nord 1, Pantelimon, Unirii 1 și Crângași.Magistrala II: toate spre nord începând cu Unirii 2Magistrala III: Gorjului, Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teclu și Anghel Saligny.Magistrala IV: Basarab 1, Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului, StrăuleștiMagistrala V: Nicio stație nu are autorizație ISU.Depouri: singurul care are autorizație este Străulești. 1 DIN 6

Potrivit Metrorex, în ultimele două săptămâni 13 staţii de metrou au fost verificate.

„În ultimele două săptămâni au fost deja verificate primele stații (Piața Muncii, Piața Iancului, Obor, Aurel Vlaicu, Aviatorilor, Piața Victoriei 1, Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Nicolae Teclu, Anghel Saligny, Eroilor 1 și 2 și Academia Militară) și stabiliți pașii următori. În perioada următoare vor fi verificate toate stațiile și stabilit un plan de acțiune împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a finaliza această procedură de autorizație”, spun reprezentanţii Metrorex.

Reamintim că la începutul lunii aprilie mai multe spaţii comerciale de la metrou au fost demolate, după ce reprezentanţii Metrorex au comunicat la finalul lunii martie că în urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă, popunând  luarea unor măsuri.

Citeşte şi Metroul din Drumul Taberei nu are călători. Cum explică reprezentanţii Metrorex dezinteresul locuitorilor din zonă faţă de transportul subteran