Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Olanda a intrat în zona roşie DOCUMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat în şedinţa de joi dimineaţă lista ţărilor cu risc epidemiologic.

29 oct. 2021, 09:59
Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Olanda a intrat în zona roşie DOCUMENT

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a aprobat Hotărârea nr. 95 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Ungaria impune vaccin obligatoriu pentru angajaţii instituţiilor de stat. Anunţul lui Viktor Orban

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Vă prezentăm principalele modificări survenite:

-în zona roșie au intrat: Olanda, Federația Rusa, Insulele Feroe si Guernsey;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana;

Varianta Delta a coronavirusului se poate transmite cu uşurinţă de la persoane vaccinate la persoanele de contact din locuinţa lor
-în zona verde au intrat: Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos

Anexa la HCNSU nr. 95 din 29.10.2021

Lista ţărilor cu risc epidemiologic. Rusia, pe lista roşie. Moscova a intrat joi în cele mai stricte restricţii legate de Covid-19 din mai mult de un an

Moscova a intrat joi în cele mai stricte restricţii legate de Covid-19 din mai mult de un an, în condiţiile în care numărul zilnic al infecţiilor şi cel al deceselor au atins noi maxime la nivel naţional, pe fondul ratei scăzute de vaccinare, transmite Reuters.
Carantina parţială din Moscova, în care vor fi deschise numai supermarketurile şi farmaciile, iar şcolile şi grădiniţele vor fi închise, a fost impusă înaintea unei opriri a tuturor activităţilor la nivel naţional, din 30 octombrie.

Ca şi Moscova, unele regiuni au decis să intre în carantină parţială începând de joi sau chiar mai devreme, pentru a reduce numărul infectărilor înainte de iniţiativa naţională.
Locuitorii Moscovei au voie să iasă din case, spre deosebire de carantina din vara anului 2020, dar noile măsuri indică o îngrijorare crescândă în rândul oficialilor cu privire la numărul record de decese pe care Kremlinul le-a pus pe seama evitării vaccinării. Oficialii au raportat joi un maxim istoric de 1.159 de decese provocate de COVID-19 la nivel naţional în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul de infecţii zilnice a depăşit bariera de 40.000 pentru prima dată.

Preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a propus ca toţi parlamentarii să se vaccineze şi a sugerat ca cei care refuză să lucreze de la distanţă.