Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost modificată DOCUMENT

CNSU a publicat lista țărilor din zona galbenă, din care oricine se întoarce va intra în carantină sau izolare la domiciliu.

08 apr. 2021, 18:02
Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost modificată DOCUMENT

Lista ţărilor cu risc epidemiologic, din zona GALBENĂ, a fost publicată. CNSU a anunţat situația actualizată pentru 8 aprilie 2021.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 08.04.2021 Hotărârea numărul 22.

Prin acest act se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, a fost aprobată lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis, joi, CNSU.

Astfel, pe actuala listă se regăsesc Curaçao, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, San Marino, Ungaria, Uruguay, Estonia, Polonia, Serbia, Iordania, Bermuda, Wallis and Futuna, Andorra, Muntenegru, Aruba, Cehia, Franţa, Bahrain, Suedia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Bosnia and Herzegovina, Slovenia, Kosovo, Cipru, Isle of Man, Liban, Olanda, Turcia, Palestina, Croatia, Belgia, Seychelles, Republica Moldova, Chile, Austria, Italia, Monaco, Luxemburg, Ucraina, Brazilia, Puerto Rico, Armenia, Kuweit şi Africa de Sud.

Lista State Cu Risc Epidemiologic

 

Lista ţărilor cu risc epidemiologic. CNSU a aprobat joi şi hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, cât şi pentru stabilirea măsurilor care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin urmare, va fi prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00. Şi în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Guvernul prelungeşte STAREA DE ALERTĂ în România. Restricţii relaxate înainte de Florii şi de Paşte

De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

Conform documentului, staţiunile montane cât şi cele de pe litoral vor fi deschise, dar la o capacitate de cel mult 70% din capacitate lor maximă, după cum urmează.

Florin Cîţu le face românilor un Paşte Fericit: „Circulaţie până la 5:00 dimineaţa de Înviere şi magazine deschise până la ora 20 înainte de Paşte”