Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ a fost actualizată! Românii care se întorc din aceste țări intră în CARANTINĂ

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată vineri seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

02 apr. 2021, 21:40
Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ a fost actualizată! Românii care se întorc din aceste țări intră în CARANTINĂ

Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ a fost actualizată! Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Țări precum Ungaria, Cehia, Muntenegru, Serbia, Polonia, Bulgaria, Franța, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda, Belgia, Italia, Austria, Ucraina, TUrcia sau Croația se află pe listă.

Persoanele care intră în România din aceste state trebuie fie să prezinte certificatul unui test RT-PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, și intră în carantină 10 zile, fie stau în carantină 14 zile dacă nu prezintă acest document.

Citește și: Restricţii ridicate în acest weekend. Circulaţia permisă între 20.00 şi 2.00 noaptea. Care sunt condiţiile

Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ a fost actualizată! Vezi mai jos care sunt ţările 

2 Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat_02.04.2021

Guvernul pregăteşte schimbări pentru românii care s-au vaccinat antiCOVID

Coaliţia de guvernare vrea să facă schimbări pentru persoanele care s-au vaccinat. Acestea ar putea avea parte de beneficii în cel mult două luni. După modelul altor ţări şi autorităţile de la noi se gândesc să le permită accesul fără testare celor imunizaţi în sălile de teatru la cinematograf, ori la concerte.

Mai mult decât atât, ca să-i stimuleze şi pe alţii ar putea să le dea o zi liberă plătită dacă acceptă să fie vaccinaţi. Potrivit scenariului venit de la Palatul Victoria, până în vară se vor vaccina în jur de 5 milioane de oameni, iar până în septembrie ar urma să rămână nevaccinaţi cel mult două milioane de adulţi. Pentru a-i încuraja pe cât mai mulţi se pregătesc măsuri speciale, cum ar fi acordarea unei zile libere plătite.

Citește și: Medicii din România, mesaj tranşant pentru Cabinetul lui Cîţu: Nu mai tolerăm aberaţiile Guvernului!