Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Românii care se întorc din Marea Britanie, Franţa sau Maldive intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a adoptat vineri o nouă listă cu ţările cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin din aceste state sunt nevoite să intre în izolare sau carantină.

19 mart. 2021, 20:26
Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Românii care se întorc din Marea Britanie, Franţa sau Maldive intră în carantină

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Țări precum Cehia, Muntenegru, Ungaria, Franța, Italia, Serbia, Israel, Emiratele Arabe Unite, Maldive sau Brazila se află pe listă.

Persoanele care intră în România din aceste state trebuie fie să prezinte certificatul unui test RT-PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, și intră în carantină 10 zile, fie stau în carantină 14 zile dacă nu prezintă acest document.

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată

Vezi mai jos care sunt ţările din zona galbenă

Anexa 1 – Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat_18.03.2021 by România TV on Scribd

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 19 martie. RECORD de pacienţi internaţi la ATI. Cel mai mare număr de morţi din ultimele două luni 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri, 19 martie 2021, Hotărârea numărul 18.

Astfel, a fost actualizată lista statelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și au fost stabilite majorările stocurilor echipamentelor medicale, majorări necesare pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă nr. 1 la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 17 din 14.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 1.

Art.3 – Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei nr. 2.

Art.4 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.6 – Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Hotarare CNSU Nr.18 Din 19.03.2021 by România TV on Scribd

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE COVID 19 martie. Aproape 10% din populaţia României s-a vaccinat împotriva noului coronavirus