Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ, actualizată. Românii care se întorc din aceste ţări intră în carantină

CNSU a actualizat joi, 22 aprilie, lista țărilor din zona galbenă. Orice se întoarce din una dintre ţările cu risc epidemiologic va intra în carantină sau izolare la domiciliu. Printre ţările aflate în zona galbenă se află şi Grecia şi Italia.

22 apr. 2021, 17:58
Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ, actualizată. Românii care se întorc din aceste ţări intră în carantină

Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ, actualizată. Românii care se întorc din una dintre ţările aflate pe lista de mai jos vor intra în carantină sau izolare.

Lista ţărilor din ZONA GALBENĂ, actualizată

Citeşte şi Florin Cîţu: „Vom face primul pas spre revenirea la normalitate, doar dacă ne vaccinăm. Fără vaccinare nu se poate”

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 22.04.2021, Hotărârea numărul 23 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor condiserate de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții.

Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

– au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România ;

– au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară ;

– rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național”, a nunţă CNSU.

Anexa 3 – Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat by Loredana Bruma on Scribd

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă când se va putea renunţa la mască: „1 iunie e cam devreme. Ne gândim să renunţăm după ce atingem ţinta”

Klaus Iohannis, avertisment despre marea relaxare de la 1 iunie. „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă românii vor putea merge de 1 iunie la plajă fără mască de protecţie. Preşedintele a făcut clarificări despre momentul la care restricţiile ar putea fi relaxate.

„1 iunie este o dată care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că este „foarte optimist” că în cursul verii România va ajunge în situaţia în care va avea puţine restricţii.

„Sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de vaccinări creşte, atunci cu siguranţă, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri.

Vom putea să  relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a afirmat Iohannis.