Liste datornici 2018: Cum afli dacă eşti pe listele ruşinii ale ANAF

Fiscul dă publicității liste cu contribuabilii ce au restanțe la plata obligațiilor fiscale către stat, indiferent dacă aceștia sunt persoane juridice sau persoane fizice. Lista se publică la intervale de trei luni, pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

15 ian. 2018, 14:32
Liste datornici 2018: Cum afli dacă eşti pe listele ruşinii ale ANAF

Lista persoanelor care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații sunt publicate trimestrial pe pagina de internet a ANAF, conform Codului de procedură fiscală. Această listă, cunoscută și sub numele de „lista rușinii”, este publicată până în ultima zi a lunii următoare încheierii trimestrului, de pildă, pentru primul trimestru, publicarea listei se va face până în data de 30 aprilie.

Lista publicată de Fisc vizează mai multe categorii de contribuabili care nu și-au îndeplinit obligațiile fiscale, și anume ei sunt împărțiți în contribuabili mari, contribuabili mijlocii, alți contribuabili, inclusiv persoanele fizice care desfășoară activităţi independente sau care exercită profesii libere și persoane fizice, altele decât cele amintite mai sus.

Plafoanele de la care contribuabilii cu datorii la stat sunt incluși în această lista publicată de  către autoritățile fiscale sunt:

  • pentru contribuabilii mari – 500.000 de lei;
  • pentru contribuabilii mijlocii – 250.000 de lei;
  • pentru alți contribuabili, inclusiv persoane fizice care desfășoară activități independente – 100.000 de lei;
  • pentru alte persoane fizice – 15.000 de lei.

Citeşte mai multe pe avocatnet.ro

Vezi si LISTA MARILOR DATORNICI