Listele AUR: Cum arată TOATĂ familia tradiţională în noul Parlament

Pe listele de candidați AUR Caraș-Severin se află cinci membri ai unei familii: mama, două fiice, fratele mamei și partenerul de viață al acesteia

09 dec. 2020, 14:48
Listele AUR: Cum arată TOATĂ familia tradiţională în noul Parlament

Listele AUR de la Caraş Severin ţin cont de doctrina partidului. 5 dintre cei 11 candidați sunt din familia Letiției Aman, șefa filialei, iar doi, din altă familie. Aman a devenit deputat, dar fratele său, primul pe lista de la Senat, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi parlamentar, scrie g4media.ro.

A mai existat o familie pe listele de aici: Ioan și Daniela Caracoancea, ambii pe locuri neelegibile. În total, AUR a avut 11 candidați în județ: 7 la Cameră și 4 la Senat, obținând circa 7% din sufragii.

”Nu se poate vorbi de nepotism. Sunt persoane cu calificări, crescuți în spiritul credinței. Aceștia sunt oamenii cu care am putut ieși în față”, a declarat Letiția Aman pentru G4Media.ro, enumerând meseriile celor cinci: ea, fratele și partenerul sunt ingineri, o fiică medic, iar cealaltă, inspector de calitate.

BOR susţine că nu a sprijinit AUR: „Implicarea în apărarea valorilor creştine este o datorie care onoreză major pe oricine”
Proaspătul deputat a adăugat că ”70% din banii pentru campanie au fost asigurați de domnul Boncilă, care este tirist și face curse în străinătate”.

Cu zece zile înainte de a prelua șefia AUR în județ, Aman și Boncilă au candidat la alegerile locale din partea PNȚCD. Ea respinge acuzația de traseism, afirmând că a făcut acest pas din cauza lipsei de implicare în campanie a unor colegi țărăniști, a asocierii formațiunii cu PSD și a candidaturii la parlamentare a liderului PNȚCD, Aurelian Pavelescu, pe listele PER.

”Nu știam nimic de AUR, mama partenerului meu era la mine într-o zi, după locale, și m-a îndrumat să mă uit la o postare a domnului Simion (lider AUR n.r.). Concidența a făcut ca, tot atunci, el să mă sune să îmi propună să fac filială la Caraș și, după un timp de gândire, am acceptat. Și eu sunt cu naționalismul, portul popular și credința creștină”, a explicat Aman.

Listele AUR Cei cinci membri ai ”familiei extinse” AUR de la Caraș-Severin sunt:

Letiția Aman, mamă;

Bogdana Humeniuc, fiică;

Darius Crinel Boncilă, partenerul de viață al mamei;

Alexandra Teodora Tufiși, o altă fiică;

Corneliu Hrimiuc, fratele mamei.