Liţă Dumitru a ajuns homeless în SUA! „Vreau să mor în Romania” Drama pe care o trăieşte marele fotbalist în America

Liţă Dumitru, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai României, a fost nevoit să-şi caute caute norocul în SUA, după ce în România traiul devenise tot mai greu, din cauza pensiei mici, de doar 2.200 lei pe lună.

04 dec. 2020, 10:57
Liţă Dumitru a ajuns homeless în SUA! „Vreau să mor în Romania”  Drama pe care o trăieşte marele fotbalist în America

SUA, „pământul făgăduinţei”, nu i-a oferit decât suferinţă lui Liţă Dumitru, iar „visul american” s-a transformat în coşmar. Plecat din România din cauza traiului greu, fostul fotbalist a fost urmărit de ghinioane şi dincolo de Atlantic.

Un american a cărui mamă este româncă mi-a dat efectiv țeapă. Tipul are aici o Academie și îmi promisese multe, dar până la urma nu s-a întâmplat ceea ce spunea. După trei luni am rămas efectiv în stradă, ne-a dat afară din casă. Am luat-o iar de la sub zero, ne-am mutat în zonă unde are fata școala, unde este într-o clasă alături de cei mai inteligenți copii din America, genul acela de clasă specială„, a declarat Liţă Dumitru, la Radio Sport 1.

Liță Dumitru ar vrea să se întoarcă în București, dar fiica sa nu este de acord cu asta. „Sigur că mă trage ceva spre țară. Am un plan și am și vorbit pentru realizarea lui. Port discuții și am promisiune de la domnul Mircea Minea. Dacă acum, în iarnă, îmi da echipa mare, vin acasă. Dacă nu, la vară, tot împreună cu Concordia Chiajna, vreau să deschid o Academie privată de fotbal, care să poarte numele meu”, mai spune Liţă Dumitru.

Citeşte şi Un fost căpitan al naţionalei de fotbal a României a ajuns şofer de Uber în SUA. „Sunt bătrân şi nu ştiu engleza”

„Fata mea însă nu vrea să vina în România. Aici are mari perspective. E pe drumul bun și vrea să devină arhitect. Eu vreau să mor acolo, în România. Poate cumpăr un apartament cu două camere, când fata va fi destul de mare. Nu pot uită zăpada de acasă, muntele și maidanul, cu 7-8 kilometri pe jos, doar ca să joc fotbal. România m-a făcut fotbalist„, spune nostalgic fostul fotbalist, citat de ziare.com.

Liță Dumitru a fost unul dintre cei mai fotbaliști din istoria României, are 57 de meciuri la echipă națională, unde a înscris 12 goluri.