Litoralul românesc va fi MODERNIZAT cu 240 de milioane de euro din fonduri europene

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a evaluat vineri, în teren, calitatea și impactul investițiilor realizate din fonduri europene prin proiectul de reducere a eroziunii costiere pe plajele turistice de pe litoralul românesc, ea apreciind că în urma acestora s-a extins suprafața plajelor cu aproximativ 42 de hectare.

18 mart. 2016, 14:31
Litoralul românesc va fi MODERNIZAT cu 240 de milioane de euro din fonduri europene

La finalul vizitei de la Constanța, ministrul Mediului a declarat, pe Plaja Modern, că este remarcabilă amploarea și eficiența proiectului finalizat în zona Mamaia — Eforie Nord, pe cinci segmente.

E o realizare remarcabilă și sunt complet impresionată de realizarea acestei investiții. Nu doar că s-au refăcut plajele, dar s-au extins cu aproape 100 metri, iar litoralul românesc a recuperat cam 42 de hectare de plaje. La Tomis Nord plaja este nouă. Este una dintre marile lucrări de infrastructură terminate în România în ultimii doi ani și asta din fonduri europene. Este un proiect foarte complex, a costat aproape 170 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene, a început în 2013 și s-a finalizat în 2015. Mai departe continuăm cu faza a doua pe care mi-o doresc foarte tare, însemnând 240 de milioane de euro deja alocați pe program. Urmează raportul de mediu și sperăm ca în acest an, în timpul mandatului meu, să finalizăm și această licitație. Cred că toți românii și străinii vor fi plăcut surprinși că avem o plajă atât de mare„, a declarat Cristiana Pașca Palmer, potrivit Agerpres.

Ea a mai subliniat că în vederea deschiderii noului sezon estival vor fi realizate lucrările specifice de amenajare a plajelor, iar până la 15 aprilie suprafețele de nisip contractate vor fi predate operatorilor contractanți care au obligația să le întrețină și să le amenajeze pe perioada verii.

„Scopul deplasării la Constanța a fost să identific în ce măsură plajele recent reabilitate sunt pregătite pentru sezonul estival 2016 (…) dar aici rămânem în continuare cu problema construirii pe spațiile verzi, pe care i-am semnalat-o domnului primar”, a mai adăugat ministrul Mediului.