Barcelona-Juventus 0-0 şi Monaco-Dortmund 3-1 în LIGA CAMPIONILOR. Vezi cele patru SEMIFINALISTE

Juventus şi AS Monaco s-au calificat, miercuri, în semifinalele Ligii Campionilor, acolo unde au mai ajuns, marţi, Real Madrid şi Atletico Madrid. Juventus a remizat pe Camp Nou, 0-0 cu Barcelona, după 3-0 la Torino, iar Monaco a câştigat în Principat, 3-1 cu Dortmund, după 3-2 în Germania.

19 apr. 2017, 20:41
Barcelona-Juventus 0-0 şi Monaco-Dortmund 3-1 în LIGA CAMPIONILOR. Vezi cele patru SEMIFINALISTE

Juventus a rezistat pe Camp Nou în faţa Barcelonei, ba chiar a avut câteva ocazii mari, şi merge în semifinale, la fel ca AS Monaco, echipă care s-a impus de două ori în faţa lui Dortmund.

Juventus a acces în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a remizat pe terenul Barcelonei, scor 0-0, securizându-și astfel victoria categorică obținută în meciul tur, scor 3-0. Catalanii au atacat furibund pe toată durata meciului, însă s-au izbit de defensiva indestructibilă a torinezilor și de o nouă serie de intervenții inspirate a goalkeeper-ului Buffon. Barcelona părăsește astfel competiția, nereușind să mai repede revenirea de senzație din meciul cu PSG, când s-a impus cu 6-1 după ce fusese învinsă cu 0-4 în tur. Juventus se califică în cea de-a doua finală a Ligii din ultimii trei ani, după ce a pierdut finala din 2015 chiar în fața Barcelonei, scor 1-2. Barcelona părăsește competiția în sferturi, fiind pentru cel de-al doilea an la rând când nu reușește să acceadă în penultimul act al Ligii.

Monaco, surpriza acestei ediții din Liga Campionilor, s-a calificat în semifinalele competiției, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund și în retur, scor 3-1, după ce câștigaseră cu 3-2 în Germania. Echipa antrenată de Leo Jardim a deschis scorul după doar trei minute, prin Mbappe. Francezul a profitat de o respingere greșită a goalkeeper-ului Borussiei, învingându-l cu un șut din câțiva metri. Falcao a mărit avantajul monegascilor în minutul 17, lovitura de cap a acestuia venită din centrarea perfectă a lui Lemar lăsându-l fără replică pe Burki. Speranțele nemților s-au reaprins în minutul 48, când Reus a fructificat pasa lui Dembele și a marct cu un șut din careu. Introdus pe teren în minutul 81, Valere Germain a închis definitiv calculele calificării, învingându-l pe Burki cu un șut din careu. Monaco accede astfel în prima semifinală de Liga Campionilor după o pauză de 13 ani. În 2004, monegascii au jucat finala, pierdută în fața lui FC Porto, scor 0-3.

Rezultate şi marcatori:

FC BARCELONA – JUVENTUS TORINO 0-0, în tur 0-3

AS MONACO – BORUSSIA DORTMUND 3-1, în tur 3-2

Mbappe 3, Falcao 17, Germain 81 – Reus 48