CFR Cluj a obţinut primul punct în Conference League. Campioana României rămâne pe ultimul loc în grupă, după egalul cu Randers

CFR Cluj a remizat acasă cu echipa daneză Randers FC, scor 1-1, în meciul disputat joi seara pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", în Grupa D a competiţiei Europa Conference League.

30 sept. 2021, 19:55
CFR Cluj a obţinut primul punct în Conference League. Campioana României rămâne pe ultimul loc în grupă, după egalul cu Randers

CFR Cluj – Randers 1-1

. Randers a condus după golul lui Alhaji Kamara din minutul 40. Claudiu Petrila a egalat în minutul 68. CFR Cluj a evoluat modest în prima repriză, reuşind cu greu să se apropie de careul advers, în faţa unei echipe cu mulţi jucători înalţi.

Randers a avut prima ocazie în minutul 3, dar portarul Cristiano Figueiredo a fost atent la şutul lui Ankersen. Kamara a fost periculos în minutul 22, iar în minutul 34 Manea a scos de pe linia porţii la o execuţie a lui Odey.

Burcă a fost destul de periculos cu o lovitură de cap la un corner (37). Portarul lui Randers a apărat şutul lui Păun (39). Aproape imediat, Randers a înscris prin Kamara, nemarcat, la un corner (min 40).

CFR a legat mai bine jocul în debutul actului secund, dar oaspeţii au preluat câteva minute controlul meciului şi fost mai periculoşi, prin acelaşi Kamara (55), iar Cristiano Figueiredo a respins în corner şutul lui Kehinde (58).

Echipa lui Dan Petrescu a revenit în atac, iar portarul Carlgren a fost atent la şutul lui Bordeianu (61). Kehinde putea majora avantajul oaspeţilor, însă lobul său a nimerit transversala (64).

Petrila, introdus de câteva minute, a fost găsit de Deac şi şi-a valorificat viteza, marcând golul egalării în min. 68. Denis Alibec, intrat pe teren odată cu Petrila, a contribuit la această fază.

Cestor a trimis peste poartă la o fază fixă, în min. 74. Goalkeeperul lui Randers a atins o centrare a lui Florin Ştefan, mingea lovind bara (83).

În primul meci din faza grupelor, campioana României a fost învinsă în deplasare de echipa cehă Jablonec (0-1), iar Randers a remizat acasă cu formaţia olandeză AZ Alkmaar (2-2). Joi, Alkmaar a dispus pe teren propriu de Jablonec cu 1-0.

CFR va juca următorul meci din grupă împotriva lui Alkmaar, la Cluj, pe 21 octombrie.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 68 Goool CFR! Petrila, cel mai tânăr jucător de pe teren. Acesta reia în plasă printr-un şut puternic, la colţul lung, pasa primită de la Deac. CFR-Randers 1-1.

Min. 65 Randers are o oportunitate uriaşă, Kehinde trimite în bară printr-un lob exterior.

Min. 60 CFR Cluj a început mai bine această repriză. Şutul lui Bordeianu este respins acum în corner de Carlgren.

Min. 40 Gol Randers! Danezii au deschis scorul în urma unui corner. Kamara, nemarcat de nimeni, a reluat nestingherit cu capul, din centrul careului! 1-0 pentru Randers.

Min. 37 Prima şansă de gol pentru CFR! Centrarea lui Păun, din corner, este reluată cu capul peste pvartă de Burcă.

Min. 33 Randers are o nouă oportunitate! Kehinde centrează pe jos în care, iar Odey reia încet spre poartă, permiţându-i lui Manea să respingă cu piciorul.

Min. 21 Aproape de jumătatea primei reprize, campioana României nu a tras încă niciun şut pe poartă.

Min. 12 Oaspeţii au început mai bine şi au avut deja două ocazii. Incursiune bună pe partea stângă, iar Oliver Bundgaard trage din unghi, dar balonul se duce în plasa laterală, puţin lângă bară.

CFR Cluj – Randers, echipe de start

CFR CLUJ: Cristiano – Manea, Burcă, Cestor, Ștefan – Boateng, Rodriguez, Deac – Păun, Debeljuh, Costache. Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Graovac, Ciobotariu, Culio, Petrila, Bouhenna, Bordeianu, Gîdea, Alibec, Fica, Haiduc. Antrenor: Dan Petrescu.

RANDERS: Carlgren – Kopplin, Piseinger, Jensen, O. Bungaard – Ankersen, Johnsen, Mistrati, Kehinde – Odey, Kamara. Rezerve: Sondergaard, Dakir, Marxen, Tibbling, Lauenborg, Lauridsen, Klysner, Onovo, F. Bundgaard, Brock-Madsen, Egho. Antrenor: Thomas Thomasberg.

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca), arbitru: Davide Massa (Italia).

Campioana României a început cu stângul parcursul european în grupele Conference League. A pierdut, scor 0-1, pe terenul lui Jablonec. Randers este un club fondat în 2003 în orașul danez cu același nume şi a terminat pe locul șase în campionatul trecut în Danemarca.

LIVE PRO X CFR Cluj – Randers STREAM VIDEO ONLINE în Conference League

„N-am reușit să văd câte meciuri mi-aș fi dorit ale lor. Mi-e greu să zic că-i cunosc foarte bine. Un adversar care, dacă termină în primele 5 din Danemarca, nu are cum să fie decât unul bun, disciplinat. Au mulți jucători cu talie, dar nu se bazează numai pe fazele fixe. Au jucători de viteză, patru jucători din Nigeria în atac. Au și jucători din Germania și Suedia, care sunt mai puternici. Per total e o echipă cu de toate.

Antrenorul lor, care e de trei ani la echipă, este cel mai dorit antrenor din Danemarca. Se spune că e cel mai valoros. Din ce am auzit eu, e un antrenor foarte bun și cred că se vede în felul cum joacă. În ultimul lor meci, cu Midtjylland, au pierdut cu 1-0, dar posesia și ocaziile au fost la Randers. Pe mine mă îngrijorează foarte mult când văd că Randers domină o echipă ca Midtjylland, care un buget de 40-50 de milioane.

Noi nu suntem într-o formă foarte bună. Sunt în continuare multe probleme, dar cu ajutorul publicului, cu spiritul, toți jucătorii să se autodepășească, eu să reușesc să îi motivez la maxim și să scoatem un rezultat pozitiv pentru că avem mare nevoie să scoatem ceva în meciurile din Europa”, a spus Dan Petrescu.

Jablonec – CFR Cluj 1-0 în Conference League. Petrescu, a doua înfrângere la rând, Camora – eliminat!

CFR Cluj – Randers, echipele probabile

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Burcă, Cestor, Fl. Ștefan – Culio, Bordeianu, Ad. Păun – Deac, Omrani, Val. Costache. Antrenor: Dan Petrescu.

Randers: Carlgren – Kallesoe, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Ankersen – Mistrati, Kamara. Antrenor: Thomas Thomasberg.

  • meciul va fi condus la centru de arbitrul italian Davide Massa.