SIMONA HALEP s-a calificat în optimi la Roma. A învins-o în premieră pe Laura Siegemund

Simona Halep este singura reprezentantă a României în turneul de la Roma, după eliminarea Irinei Begu şi Monicăi Niculescu încă din primul tur. Ea sa calificat în optimi, după victoria 6-4, 6-4, în faţa Laurei Siegemund.

17 mai 2017, 05:46
SIMONA HALEP s-a calificat în optimi la Roma. A învins-o în premieră pe Laura Siegemund

UPDATE: Simona Halep (25 de ani, 4 WTA) va juca joi în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma, urmând să o întâlnească pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (25 de ani, 17 WTA). 

Meciul dintre cele două e programat al doilea pe arena Pietrangeli, cu începere după ora 13:30, după duelul dintre Daria Gavrilova și Svetlana Kuznețova.

LIVE VIDEO DIGI SPORT SIMONA HALEP-LAURA SIEGEMUND 6-4, 6-4. Simona  Halep (25 ani), numărul patru mondial și cap de serie numărul șase la Foro Italico, a obținut într-o oră și 40 de minute prima sa victorie în trei dueluri cu Siegemund (29 ani, 32 WTA).

Siegemund se impusese în ambele confruntări anterioare, desfășurate la Stuttgart, cu 6-1, 6-2, anul trecut, în optimi, și cu 6-4, 7-5, anul acesta, în semifinale.

Halep, intrată direct în turul secund la Roma, a început rău meciul, pierzându-și serviciul în ghemul inaugural, însă apoi a recuperat și a condus cu 2-1. Siegemund a restabilit egalitatea, iar apoi a preluat inițiativa, grație unui break (3-2), dar Halep a replicat imediat și apoi a făcut 4-3, după ce în prealabil a salvat o minge de break. Românca a dominat finalul de set, câștigând un ghem la zero pe serviciul său, iar apoi încheind cu break (6-4), în 44 de minute.

Simona a luat apoi primul ghem din setul secund, iar după aceea a reușit un break după un joc lung de mai bine de zece minute, în care a transformat abia a cincea oportunitate. Siegemund a făcut contra-break, dar Halep s-a desprins la 4-1 și părea că va închide repede conturile. Germanca a avut o revenire remarcabilă, pe fondul unei relaxări a Simonei și s-a apropiat la 4-3, după un break la zero. Halep l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill, iar acest lucru a dat roade, românca făcând și ea un break la zero (5-3). Halep a avut apoi trei mingi de meci pe serviciul său, dar le-a ratat pe toate, Siegemund reușind break-ul. Halep, care venea după titlul cucerit sâmbătă la Madrid, a reușit să închidă partida, pe serviciul adversarei, la a cincea minge de meci.

Ambele jucătoare au avut procentaje mici pe ambele servicii — Halep 53% la primul (față de 48%) și 41% la al doilea (26%). Siegemund a avut mai mulți ”winners” (mingi direct câștigătoare), 24-13, dar a făcut și mai multe erori neforțate, 35-23.

Halep va juca în optimi cu învingătoarea dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova (N. 12) și letona Anastasija Sevastova, pe care a învins-o săptămâna trecută la Madrid, cu 6-2, 6-3, în semifinale.

Halep și-a asigurat un cec de 26.302 euro și 105 puncte pentru succesul cu Siegemund.

Într-un meci din primul tur la dublu, Monica Niculescu și Christina McHale (SUA) au fost învinse de italiencele Sara Errani/Martina Trevisan, cu 2-6, 6-4, 10-8.

Perechea româno-americană, care va primi 4.160 euro pentru participare, a dominat primul set, adjudecat cu 6-2, l-a cedat pe al doilea cu 4-6, iar în super tie break a condus în cea mai mare parte a timpului, cu 4-1, 6-3, 7-5, dar a cedat în cele din urmă cu 8-10.

Cele mai importante momente din meci:

Game 20 Break Simona, care închide meciul, scor 6-4, 6-4, în 101 minute.

Game 19 Simona a avut trei mingi de meci, dar le-a ratat pe toate. În cele din urmă şi-a pierdut serviciul, este 5-4 pentru constănţeancă.

Game 17 Simona şi-a pierdut şi ea de două ori serviciul în acest set şi are acum avantaj minim, 4-3.

Game 15 Acest set este la discreţia Simonei, care a reşit deja două break-uri şi conduce cu 4-1.

Game 10 Break Halep, Simona încheie primul set în 44 de minute, scor 6-4.

Game 6 Simona face din nou re-break şi egalează situaţia, 3-3.

Game 5 Simona îşi pierde pentru a doua oară serviciul în acest set. Este 3-2 pentru nemţoaică.

Game 2 Halep face re-break-ul, la 30, şi egalează situaţia pe tabelă, 1-1.

Game 1 Partida începe cu Simona Halep la serviciu. Siegemund face break-ul, la 15, în doar două minute, şi are deja 1-0.

Simona Halep joacă direct în turul doi, în faţa unei jucătoare, Laura Siegemund, care a învins-o în ambele confruntări anterioare, ambele desfăşurate pe zgura de la Stuttgart. Meciul Halep Siegemund deschide ziua de tenis la Stuttgart, fiind programat de la ora 12.00.

LIVE VIDEO DIGI SPORT SIMONA HALEP-LAURA SIEGEMUND. „E o jucătoare dificilă, care m-a învins în trecut cu jocul ei diferit, cu multe scurte. Am exersat alergarea spre fileu destul de mult săptămâna trecută şi sper să fiu şi mai bine. Simt că pot să joc un tenis bun pe terenurile astea. Îmi place zgura, îmi place cum e făcut terenul şi sper ca anul ăsta să câştig câteva meciuri aici„, a spus Halep despre acest meci.