ITALIA – URUGUAY 0-1. Italia, ELIMINATĂ de la Cupa Mondială. DEZASTRU pentru echipele europene

CM 2014. Italia a fost eliminată de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, fiind învinsă cu scorul de 0-1 de Uruguay, într-un meci decisiv pentru calificarea în optimile de finală. Unicul gol a fost marcat de Diego Godin, în minutul 82.

24 iun. 2014, 08:13
ITALIA – URUGUAY 0-1. Italia, ELIMINATĂ de la Cupa Mondială. DEZASTRU pentru echipele europene

ITALIA vs. URUGUAY 0-1. Marile forţe ale fotbalului european nu-şi găsesc locul la sărbătoarea fotbalului din Brazilia. Spania a fost prima campioană mondială trimisă acasă, a urmat-o imediat Anglia, iar acum Italia a fost trimisă acasă, de Uruguayul lui Cavani şi Luis Suarez.

Surpriza eliminării Squadrei Azzura este uriaşă şi cu atât mai mare cu cât italienii păreau că se simt bine în Brazilia, ei învingând la debut Anglia, în jungla de la Manaus. A umat o cădere inexplicabilă cu Costa Rica, scor 0-2, şi prăbuşirea totală de marţi, din partida cu Uruguay.

Cheia succesului în partida Italia – Uruguay nu a stat în calităţile tehnice ale jucătorilor, ci în dăruirea lor pe teren. Faptul că Italiei îi era suficent un singur punct pentru a se califica în optimi i-a fost până la urmă fatal trupei lui Prandelli. Europenii au jucat la 0-0, evitând o confruntare de forţă cu Uruguayul şi era să le iasă strategia, însă fotbalul i-a pedepsit. Pe arenele braziliene, unde fotbalul a fost superb săptămânile acestea, cei care au încercat să-l păcălească au fost pedepsiţi. Victime au fost italienii, care au lăsat senzaţia că nu au pus suficient suflet în această partidă, în timp ce uruguayenii, cu nume mai puţin sonore, au luptat până la ultima picătură.

Este al doilea Campionat Mondial la rând când Italia nu iese din grupe. Ca o ironie a sorţii, în urmă cu patru ani, tot pe 24 iunie, Squadra Azzura juca împotriva Slovaciei un meci decisiv pentru ieşirea din grupe şi, de asemenea, pierdea şi pleca acasă.

Clasamentul final al Grupei D:

loc echipa M V E Î GM-GP P
1 Costa Rica 3 2 1 0 4-1 7
2 Uruguay 3 2 0 1 4-4 6
3 Italia 3 1 0 2 2-3 3
4 Anglia 3 0 1 2 2-4 1


Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+5 Finalul partidei, Squadra Azzura este eliminată de la CM 2014.

Min. 90 Cinci minute de prelungire, cinci minute de foc pentru defensiva uruguayană.

Min. 86 Centrare De Sciglio în careul uruguayan, prinde Muslera.

Min. 85 Italienii atacă, şutul lui Pirlo este scos în corner.

Min. 82 GOOOL Uruguay! Diego Godin a marcat în urma unui corner! La acest scor Squadra Azzura este eliminată.

Min. 78 De Sciglio, de la italieni, vede cartonaşul galben, iar uruguayenii fac o schimbare: Gaston Ramirez îl înlocuieşte pe Cristian Rodriguez.

Min. 75 Marco Verratti s-a accidentat, iar Cesare Pradelli este forţat să facă a treia înlocuire. L-a introdus în teren pe Thiago Motta.

Min. 72 A doua schimbare la italieni, Antonio Cassano i-a luat locul lui Ciro Immobile.

Min. 66 Ocazie Uruguay, Buffon intervine providenţial! Luis Suarez şutează bine din 14 metri, cu exteriorul, Buffon scoate incredibil de lângă bară, în corner!

Min. 65 Pirlo trage dezamăgitor, mult peste, de la aproape 30 de metri.

Min. 60 Italienii sunt foarte furioşi pe arbitru, chiar şi portarul Buffon a venit să protesteze. Eliminarea lui Marchisio este însă justă.

Min. 60 Cartonaş roşu, italianul Claudio Marchisio a fost eliminat, el lovindu-l sub ochii arbitrului, în genunchi, pe Arevalo Rios.

Min. 55 Incursiune a italienilor în careul lui Muslera, însă Immobile este stopat de Gimenez, autorul unei excelente intervenţii defensive.

Min. 53 Şut Luis Suarez, din lovitură liberă, mingea trece mult peste poartă.

Min. 48 Ieşirea lui Balotelli modifică sistemul de joc al italienilor, care se transformă într-un  5-3-1-1. Marco Parolo evoluează în spatele lui Ciro Immobile.

Min. 46 Arevalo Rios primeşte un cartonaş galben, după un fault asupra lui Verratti.

Min. 46 Câte o schimbare în fiecare echipă. La italieni Balotelli a fost înlocuit cu Marco Parolo, iar la uruguayeni Lodeiro i-a lăsat locul lui Maxi Pereira.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 38 Posesia balonului: Italia 64% – Uruguay 36% / Şuturi (Italia 5 – Uruguay 5).

Min. 36 De câteva minute uruguayenii s-au instalat în terenul italienilor, în timp ce Squadra Azzura se mulţumeşte cu baloane lungi trimise către Balotelli şi Ciro Immobile.

Min. 33 Ocazie Uruguay! Luis Suarez pătrunde pe stânga, Buffon îi iese în întâmpinare, iar atacantul uruguayan nu a reuşit să salte balonul peste portarul italian. Apoi, Buffon a reuşit să prindă mingea trimisă de Lodeiro.

Min. 29 Cirro Immobile primeşte mingea în apropierea punctului de la 11 metri, dar finalizarea lasă de dorit, migea şutată de el se duce mult peste poarta Uruguayului.

Min. 27 Şut slab al lui Balotelli, de la peste 30 de metri, pe lângă poartă.

Min. 23 Balotelli primeşte cartonaş galben şi va lipsi în optimi, în cazul în care Italia va obţine calificarea.

Min. 20 Acţiune Uruguay, pe stânga, mingea ajunge în careu la Cavani, dar acesta, talonat de Barzagli, nu reuşeşte să o reia pe poartă.

Min. 14 Uruguayul nu a învins niciodată Italia într-o competiţie internaţională: 0-0 la CM 1970, 0-2 la CM 1990, 2-2 (2-3 în prelungiri) la Cupa Confederaţiilor 2013.

Min. 11 Lovitură liberă pentru italieni, de la 30 de metri. Execută Andrea Pirlo, Fernando Muslera scoate de sub bară!

Min. 7 Lovitură liberă pentru Uruguay, de pe partea stângă, execută Luis Suarez, Buffon reuşeşte să boxeze.

Min. 3 Tentativă de lob a lui Alvaro Gonzalez, Buffon prinde fără probleme.

Min. 1 A început meciul Italia – Uruguay.

Componenţa formaţiilor:

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Immobile, Balotelli. Selecţioner: Cesare Prandelli.

Uruguay: Muslera – Caceres, Godin, Gimenez, Alvaro Pereira – Alvaro Gonzalez, Arevalo Rios, Cristian Rodriguez – Lodeiro – Luis Suarez, Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

ITALIA şi URUGUAY, LIVE VIDEO de la ora 19:00, sunt la egalitate de puncte, câte 3, dar ITALIA poate merge mai departe şi cu un rezultat de egalitate în meciul cu URUGUAY. Costa Rica are 6 puncte şi e calificată în optimile de finală din Grupa D de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014LIVE VIDEO. ITALIA – URUGUAY la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA şi URUGUAY, LIVE VIDEO de la ora 19:00, vor juca un meci de totul sau nimic, marţi, la Natal, în Grupa D de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA – URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net, de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO ITALIA-URUGUAY AICI

ITALIA şi URUGUAY, LIVE VIDEO de la ora 19:00, s-au întâlnit prima dată în 1970, în faza grupelor, şi au încheiat la egalitate, 0-0.  ITALIA şi URUGUAY s-au întâlnit de zece ori în total, sud-americanii având trei victorii, squadra azzurra două, iar restul s-au încheiat nedecis. Totuşi, echipa celeste nu a marcat în ultimele două partide directe din Cupa Mondială.  LIVE VIDEO. ITALIA – URUGUAY la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA şi URUGUAY, LIVE VIDEO de la ora 19:00, vor juca un meci de totul sau nimic, marţi, la Natal, în Grupa D de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA – URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net, de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO. ITALIA – URUGUAY la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA şi URUGUAY, LIVE VIDEO de la ora 19:00, vor juca un meci de totul sau nimic, marţi, la Natal, în Grupa D de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA – URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net, de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pentru Uruguay, semifinalistă la ediţia din Africa de Sud, jocul de la Natal va fi cel cu numărul 50 din Cupa Mondială, în care a debutat cu o victorie, 1-0 cu Peru (18 iulie), la ediţia din 1930, pe care a găzduit-o.

LIVE VIDEO. ITALIA – URUGUAY la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA şi URUGUAY, LIVE VIDEO de la ora 19:00, vor juca un meci de totul sau nimic, marţi, la Natal, în Grupa D de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA – URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net, de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ultimul meci dintre cele două echipe a avut loc la Cupa Confederaţiilor de anul trecut, din Brazilia, iar Italia s-a impus cu 3-2, la loviturile de departajare, la Salvador, în finala mică, după ce scorul a fost egal, 2-2, la finalul prelungirilor. Principala grijă a italienilor ar trebuit să fie atacantul Luis Suarez, autorul celor două goluri din meciul cu Anglia (2-1).

LIVE VIDEO. ITALIA – URUGUAY la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA şi URUGUAY, LIVE VIDEO de la ora 19:00, vor juca un meci de totul sau nimic, marţi, la Natal, în Grupa D de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ITALIA – URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net, de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ambele formaţii au fost învinse de surprinzătoarea Costa Rica, formaţie care poate câştiga grupa. Cesare Prandelli, selecţionerul italian, nu va putea conta pe mijlocaşul Daniele De Rossi, accidentat, astfel că ar putea opta pentru un sistem 3-5-2, cu Ciro Immobile alături de Mario Balotelli, în atac.

LIVE VIDEO. ITALIA – URUGUAY. Partida de pe ”Arena das Dunas” (38.958 locuri) va fi arbitrată de mexicanul Marco Rodriguez.

LIVE VIDEO. ITALIA – URUGUAY Echipele probabile

Italia: 1. Gianluigi Buffon (căpitan) – 7. Ignazio Abate, 15. Andrea Barzagli, 3. Giorgio Chiellini, 4. Matteo Darmian – 5. Thiago Motta, 18. Marco Parolo – 6. Antonio Candreva, 21. Andrea Pirlo, 8. Claudio Marchisio – 9. Mario Balotelli. Selecţioner: Cesare Prandelli.

Uruguay: 1. Fernando Muslera – 22. Martin Caceres, 3. Diego Godin (căpitan), 13. Jose Maria Gimenez, 6. Alvaro Pereira – 20. Alvaro Gonzalez, 17. Egidio Arevalo Rios, 14. Nicolas Lodeiro, 7. Cristian Rodriguez – 9. Luis Suarez, 21. Edinson Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

ITALIA – URUGUAY. Întâlnirea dintre ITALIA şi URUGUAY este poate cel mai așteptat meci din ultima etapă a grupelor. Italia și Uruguay sunt două echipe care atunci când se întâlnesc promit spectacol. Partida are toate șansele să devină un clasic de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

ITALIA – URUGUAY. Revenirea in echipa celor din URUGUAY a lui Luis Suarez a contat enorm în partida precedentă, 2-1 Anglia. „Echipa s-a descurcat foarte bine în jocul trecut. Vom încerca să repetăm aceeași figură și în meciul cu ITALIA„, a explicat selecționerul sud-americanilor, Oscar Tabarez. În pericol de eliminare, Cesare Prandelli, tehnicianul celor din ITALIA, a hotărât să umble la actualul sistem de joc. Prandelli va copia modelul de joc al formației Juventus şi va trece de la sistemul 4-1-4-1 la 3-5-2″, a spus Prandelli, care riscă eliminarea de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.