A şaptea zi de proteste. Mii de oameni au ieşit din nou în stradă în Bucureşti şi în ţară VIDEO

Noi proteste antiguvernamentale au avut loc luni seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, cu toate că OUG 13 a fost abrogată. Manifestanţii s-au arătat nemulţumiţi de degringolada produsă de Ministerul Justiţiei în privinţa legislaţiei penale. Ministerul Justiţiei a anulat la prânz proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale trimis dimineaţă de Florin Iordache. La protestul din faţa Palatului Victoria a avut loc şi un incident, un bărbat care avea asupra lui un box şi un spray lacrimogen fiind reţinut de jandarmi.

06 feb. 2017, 14:56

Cei aproximativ 15.000 de manifestanți din Piața Victoriei s-au retras în jurul orei 23,00, după cea de-a șaptea zi de proteste.

UPDATE 22.45 Aproximativ 2.000 de persoane se mai află  în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei strigă: „Aici vom fi, zi de zi”, „Demisia, demisia” şi „Ole, ole, o dorinţă sinceră, România liberă”, scrie News.ro.

UPDATE 22.30 Aproximativ 5.000 de manifestanți au mai rămas să protesteze în Piața Victoriei, potrivit unor surse citate de Agerpres.

UPDATE 22.00 Manifestanții din Piața Victoriei au început să plece, iar în prezent mai protestează aproximativ 10.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale.

UPDATE 21.00 Aproximativ 15.000 de oameni protestează luni seară în Piața Victoriei din Capitală, potrivit unor surse oficiale, împotriva Guvernului.

Manifestanții cer demisia Guvernului. Eu ai pancarte pe care este scris: „În democrație, hoții stau în pușcărie”, „Guvernul Grindeanu — trădători de țară”, „Demisia”, „Nu recunoaștem legi date de mafioți!, „Hoțul prins nu este negustor cinstit”, „Vrei grațiere? Ia muncă silnică!”.

Protestatarii scandează „Demisia”, „Hoții”, „Jos Guvernul”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „Zi de zi aici vom fi”, transmite Agerpres.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum ‘Peștele de la Dragnea se împute’, ‘Hai că ne-am deșteptat’, ‘Țara n-a votat hoția, voi nu sunteți români’, ‘Demisia guvernului corupt și mincinos’, ‘Nu pot ei minți cât putem noi gândi’.

UPDATE 20.30  Peste 4.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii fluieră, suflă în vuvuzele şi scandează: „Anticipate”, „Jos Guvernul”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Zi de zi aici vom fi”, „Ruşine să vă fie”. Circulaţia spre Calea Victoriei şi Bulevardul Titulescu a fost oprită.

Unii dintre demonstranţi flutură steaguri, alţi suflă în vuvuzele. La ieşirea de la metrou se vând fluiere cu cinci lei şi vuvuzele cu 10 lei, în timp ce în dreptul Muzeului Antipa sunt comercializate steguleţe cu cinci lei bucata. Poliţiştii intervin, legitimându-i pe vânzătorii ambulanţi, relatează News.ro.

UPDATE 20.00 Un tânăr care avea asupra lui un box şi un spray lacrimogen a fost reţinut de jandarmi. Acesta spunea că voi să îi facă rău lui Liviu Dragnea. El urma să fie dus la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Protestatarii cer în continuare demisia Guvernului.

Proteste au loc în continuare în mai multe oraşe din ţară.

 

În jurul orei 20.00, numărul manifestanţilor adunaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara era de aproximativ 3.000.

 

Organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenţi ca începând de marţi, după ce mitingurile vor fi încheiate, să poarte pe stradă, la serviciu sau pe unde vor merge, banderole albe, în semn de protest împotriva Guvernului.

Peste 200 de persoane protestează, luni, la Alba Iulia într-un „marş al luminilor” în care unii dintre participanţi poartă lanterne, lasere şi alte obiecte de iluminat şi scandează „Jos Guvernul”, „Hoţii!” şi „Mincinoşii!”.

La Cluj-Napoca, peste 1.000 de persoane s-au adunat luni seară, până la ora 19,45, în Piața Unirii. Manifestanții poartă pancarte antiguvernamentale și anti-PSD și au scandat, printre altele, ‘Jos Guvernul’, ‘Demisia’, ‘Hoții’.

Câteva mii de oameni s-au strâns şi la protestul antiguvernamental din Piața Mare din centrul Sibiului, potrivit unor estimări oficiale și ale organizatorului mitingului. Majoritatea protestatarilor au venit cu steaguri și vuvuzele și solicită demisia Guvernului, scandând „România, trezește-te!”, „Hoții” și „Demisia”. Printre cei care nu scandează, doar asistă pașnic, se numără și preotul Constantin Necula, care spune că participă în calitate de „jurnalist”, nu de purtător de cuvânt al Mitropoliei Ardealului.

În Piața Victoriei de la Timișoara protestul a început la ora 19.00, cu câteva sute de persoane, dar în câteva zeci de minute s-au adunat peste 5.000 de oameni, în timp ce alte persoane în grupuri sau individual continuă să sosească în fața Operei. Manifestația a debutat cu difuzarea imnului Revoluției locale din 1989, ”Timișoara, Timișoara”, iar apoi cu Imnul UE, după care a urmat Imnul de stat al Românei.

Participanții la manifestare au pancarte cu înscrisuri noi ”Vă oprește strada să continuați prada”, ”Până nu plecați rămânem supărați”, ”Dragnea, proiecta-ți-aș casa”, ”Munceam și ne-ați deranjat” sau mai vechi ”Și Ion Creangă a plătit pentru cireșele furat”, „Demisia”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Dreptate, nu politicieni corupți în libertate”.

Majoritatea celor prezenți sunt tineri, dar și adulți și pensionari.

UPDATE  19.00  Peste 2.000 de oameni s-au adunat, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii scandează „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Jos Dragnea”, „Jos Iordache”, „Hoţii”,”Demisia”, „PSD, ciuma roşie”. Circulaţia în zonă se desfăşoară normal.

La această oră, circulaţia se desfăşoară normal în Piaţa Victoriei, iar demonstranţii nu depăşesc gardurile montate de jandarmi, notează News.ro.

Protestele continuă şi în ţară

19.19 Neamț: Un nou marș de protest prin cartierele din Piatra Neamț; se cere demisia Guvernului

Circa 200 de persoane s-au strâns, luni, în fața Teatrului Tineretului, pentru a participa la un protest împotriva actualului Guvern, căruia îi cer demisia.

Oamenii cer și demiterea Avocatului Poporului. Manifestanții au și doleanțe care țin de planul local și solicită depolitizarea societăților din subordinea administrației locale și demiterea directorilor și consilierilor PSD care i-au jignit, prin postări pe paginile de socializare, pe cei care au participat la mitinguri.

După intonarea Imnului, protestatarii au plecat într-un marș prin mai multe cartiere din oraș, scandând ‘Demisia, demisia!’, ‘Ieșiți din casă, dacă vă pasă’ și ‘Uniți, salvăm toată România’.

Este de așteptat ca la finalul marșului, în coloana de manifestanți să fie circa 1.000 de persoane.

Manifestarea a fost autorizată de Primăria Piatra Neamț pentru perioada 6 — 12 februarie și include un marș prin mai multe cartiere din oraș, transmite Agerpres.

Brașov: Peste 100 de persoane s-au adunat în fața Prefecturii

Peste 100 de persoane s-au adunat, luni seara, în fața Prefecturii Brașov pentru a șaptea zi consecutiv.
Oamenii scandează „Demisia”, „Hoții-Hoții”, „PSD-Ciuma roșie”.

Cel care a organizat protestele din zilele trecute, Radu Hossu, care nu este prezent, a declarat pentru AGERPRES, că nu va veni luni seara să protesteze și că și-ar dori ca acțiunile de protest să fie organizate de doar duminica până la căderea Guvernului.

Deocamdată cei prezenți nu știu dacă vor pleca în marș prin oraș, ei spunând că acest lucru va fi stabilit și în funcție și de numărul de participanți.

Este prima seara, de când au început protestele, când numărul participanților este destul de redus în jurul orei 19,00, ora la care de obicei începea marșul pe străzile orașului. Cel mai mare număr de protestatari, 15.000, a fost sâmbătă seara, iar duminică seara, 10.000.

19.07 Botoșani: Scădere considerabilă a numărului de protestatari din Piața Revoluției

Protestul anti-guvernamental din Piața Revoluției din municipiul Botoșani a scăzut considerabil în intensitate luni seară, numărul manifestanților fiind de aproximativ 30 de persoane în jurul orei 19,00, de aproape 20 de ori mai mic decât în ziua precedentă.

Pe fondul numărului mic de participanți, jandarmii susțin că marșul programat pentru luni seară va fi anulat.

„Nu vrem penali în fruntea țării!”, „Vrem guvernanți pentru popor!”, sunt lozincile afișate de manifestanți.

Acțiunile de protest din municipiul Botoșani sunt autorizate.

Vaslui: Protestatarii, chemați să înalțe ”lampioanele democrației”

Organizatorii protestelor antiguvernamentale din ultimele zile de la Vaslui invită cetățenii, luni seara, la o acțiune intitulată ”Lampioanele democrației”.

”La București și în celelalte mari orașe au fost sute de mii de lumini. Un eveniment înălțător, un semnal puternic pentru Guvern că nu mai poate da legi la întunericul nopții, acționând hoțește. Continuăm să dăm semnale luminoase celor care ne conduc. Azi, la Vaslui, vom elibera lampioanele democrației din Piața Civică, în semn de bucurie pentru abrogarea OUG 13 dar și de îngrijorare față de inițiativa legislativă care se dorește să fie transpusă în lege de Parlament”, au anunțat organizatorii pe rețelele de socializare.

Conform acestora, în cazul în care va fi vânt puternic, lansarea lampioanelor va fi amânată pentru una din zilele următoare de protest.

Peste jumătate de milion de oameni au protestat, duminică, în toată ţara, faţă de modificarea prin ordonanţă de urgenţă a codurilor penale. Dintre aceştia, peste 280.000 de persoane s-au adunat în faţa Guvernului. La protestul din Bucureşti au participat şi manifestanţi din provincie. În paralel cu protestul din faţa Guvernului, alte mii de persoane au manifestat la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Citeşte şi:  Circa 600.000 de persoane au protestat, duminică, în toată ţara. Peste 280.000 de manifestanţi s-au adunat în Capitală

A şasea zi de protest din Piaţa Victoriei a înregistrat un număr record de participanţi, depăşind 280.000, după ce cu o zi în urmă recordul era de peste 170.000. Manifestanţii au ocupat atât zona din faţa sediului Guvernului, cât şi toate bulevardele din zonă.
 
Degringolada de la Ministerul Justiţiei irită protestatarii
 
Citeşte şi: Ministerul Justiţiei anulează la prânz proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale trimis dimineaţă de Florin Iordache 

Ministerul Justiției a renunțat la proiectul de lege de modificare și completare a Codurilor penale, înaintat deja Consiliului Superior al Magistraturii, deoarece „dorește elaborarea unuia mai complex”. Luni dimineaţă ministrul Florin Iordache anunţase trimiterea proiectului spre dezbatere publică la CSM, pentru ca la prânz ministerul să anunţe că nu mai este interesat de acest proiect. CSM a confirmat primirea proiectului de la Ministerul Justiţiei.