Darius Vâlcov: Bugetul pe 2019 va fi în dezbatere cel târziu miercuri dimineaţă. Ce spune de concedieri VIDEO

Premierul din umbră al PSD a dezvăluit la România TV că toata creşterea cursului e artificială. "Vom avea şi o analiza dupa ce Consiliul Concurenţei termina controlul la Robor. Poate va incepe si un control pe aceste speculatii pe curs, care afectează persoanele cu rate în euro".

28 ian. 2019, 16:57
Darius Vâlcov: Bugetul pe 2019 va fi în dezbatere cel târziu miercuri dimineaţă. Ce spune de concedieri VIDEO

UPDATE: Darius Vâlcov a anunţat că bugetul pe 2019 va fi în dezbatere miercuri dimineaţă, confirmând că el este construit pe un curs leu-euro mai mic de 4,7. 

„Bugetul este finalizat şi, probabil, cel târziu miercuri dimineaţă, dacă nu chiar mâine seară (marţi seară – n.r.), Ministerul Finanţelor îl va pune în transparenţă”, a afirmat Darius Vâlcov la România Tv, întrebat când crede că va fi prezentat spre dezbatere Parlamentului proiectul de lege privind bugetul pe 2019.

În context, el a precizat că bugetul este elaborat pe un curs de sub 4,7 lei pentru un euro.

„Aţi văzut creşterile din ultimii doi ani de zile, adică sunt 71 de miliarde aduşi în plus faţă de 2016 în 2018, creşteri care arată foarte clar că actuala coaliţie ştie foarte bine să aducă bani la bugetul statului şi îi cheltuie aşa cum a promis în campania electorală prin programul de guvernare”, a spus Vâlcov. 

Întrebat despre concedieri, Darius Vâlcov a declarat: „E o inventie, nicio cota de 10% pe sistem public, e adevarat ca sunt instituti publice si ca se fac analize pentru reorganizarea unora. Nu inseamna ca la toate trebuie parte din personal sa fie redus. Sunt multe unde trebuie adus personal. Cand fiecare minister va avea audit complet ca sa se introduca digitalizarea, unul dintre indicatori va fi ca aceia care stiu sa lucreze pe calculator sa ramana si sa fie adusi altii noi din piata daca exista o lipsa”.

Ministrul Finanţelor va cere intervenţia Consiliului Concurenţei privind fluctuaţiile ROBOR şi euro, iar instituţia va fi obligată să ofere rezultatele finale ale anchetei în numai 6 luni, a avertizat consilierul economic al premierului, Darius Vâlcov. El a lansat, de asemenea, un atac la preşedintele Consiliului Concurenţei şi al Consiliului Fiscal. 
Vîlcov a solicitat voalat şi retragerea lui Mugur Isărescu de la BNR.