Gabriel Oprea, prima reacţie după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală: „Mă consider nevinovat”

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a ieşit la rampă după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală, sub acuzaţia de abuz în serviciu, declarându-se nevinovat.

25 ian. 2016, 10:50
Gabriel Oprea, prima reacţie după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală: „Mă consider nevinovat”

Gabriel Oprea a susţinut o declaraţie de presă, la sediul UNPR, după ce DNA a anunţat că solicită încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru de Interne:

– am respectat legile României în toată activitatea mea si le respect în continuare

– mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu

– consider că este obligaţia profesională a procurorilor de a verifica orice suspiciuni legate de posibile incalcari ale legii.  Beneficiez de prezumţia de nevinovăţie.

– chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijini în continuare instituţiile statului român pentru aflarea adevarului, voi pune la dispozitia instituţiilor toate informatiile necesare. Nu voi îngreuna mersul anchetei.

– îmi voi apara drepturile uzand de toate parghiile şi mecanismele la dispozitia oricarui cetatean.

– ştiu că viata politica presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victima colaterală in luptele pentru putere, purtate de unii sau de altii.

– nu regret deciziile politice si nu imi voi schimba principiile niciodata. UNPR este un partid puternic. În ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politicimergem mai departe. Ne asteaptă un an plin de provocări. 

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru, Gabriel Oprea, în prezent senator, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Oprea este acuzat de procurori că a folosit „resursele umane și materiale ale MAI pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere”.

Totodată, Oprea este acuzat că a încheiat un protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat „în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”.

CITEŞTE ŞI DNA cere urmărirea penală a lui GABRIEL OPREA. Fostul ministru, acuzat de ABUZ ÎN SERVICIU