Imagini din casa desfrâului, unde fostul şef al DIPI organiza petreceri cu droguri halucinogene şi şamani VIDEO

Procurorii au aflat că Gelu Olteanu și iubita sa facilitau consumul de ayahuasca, cu un conținut de droguri de mare risc, de mai multă vreme, întâlnindu-se cu unele dintre persoanele implicate în dosar și în Peru, țară unde se practică consumul de ayahuasca - o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.

16 dec. 2019, 15:51
Imagini din casa desfrâului, unde fostul şef al DIPI organiza petreceri cu droguri halucinogene şi şamani VIDEO

DIICOT Brașov a aflat în 4 decembrie că în Răcari se organizează „diverse ceremonii spiritual în care se consumă diferite tipuri de droguri şi se desfăţoară ritualuri cu Ayahuasca”.

O astfel de ceremonie era programată chiar pentru week-end-ul trecut, între 13 și 15 decembrie. Autoritățile au încercat să se înscrie la eveniment, dar li s-a răspuns, pe e-mail, că nu mai sunt locuri disponibile pentru reuniunea din România, dar nici pentru ceremonia similară programată a avea loc în Spania în perioada 18-23 decembrie.  

Cetățeanul britanic Thomas Lishman este cunoscut internațional pentru desfăşurarea de retreat-uri cu ritualuri cu ayahuasca şi în mod obișnuit își promovează evenimentele de acest gen prin intermediul thehiddendoorway.com, folosind ca acoperire o firmă de turism înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man situată în Marea Irlandei. 

Pentru participarea la evenimentul din România, participanții au fost puși să plătească suma de 550 de euro de persoană dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fi cazat singur,

Înscrierea participanților s-a făcut prin completarea mai multor date personale pe site-ul the hidden doorway și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.