Klaus Iohannis pleacă în Malta: Voi avea două întâlniri foarte importante

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă în care a anunţat că va participa la două întâlniri importante, în Malta, pe tema migraţiei. În urmă cu o zi, şeful statului l-a desemnat pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. 

11 nov. 2015, 08:02
Klaus Iohannis pleacă în Malta: Voi avea două întâlniri foarte importante

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la Palatul Cotroceni, că va merge la summitul privind imigraţia şi la Consiliul extraordinar care va avea aceeaşi temă.

Principalele declaraţii:

– Voi avea doua intalniri importante. Prima: summit dintre UE si Africa, a doua intalnire, Consiliul European extraordinar. Ambele intalniri vor avea loc in Malta. Voi participa la ambele intalniri.

– Prima intalnire reuneste toti reprezentantii tarilor din UE si un numar mare de lideri din Africa. Scopul intalnirii este acela de a gasit cele mai bune cai pentru a opri migratia pe ruta sudica, adica refugiatii care ajung, prin Italia, in Europa. A doua intalnire va avea ca tema principala tot migratia.

– Vom discuta despre intarirea controlului la granitele statelor europene, despre gestionrea numarului de imigranti si despre locurile in care vor fi primi imigrantii.

– Pozitia Romaniei legata de fluxul de imigranti: Romania este solidara cu statele UE si doreste sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a putea gestiona fluxul de refugiati. Romania are un control riguros la propriile granite si nu au aparut probleme specifice la noi in tara. Romania este implicata in actiuni care vizeaza imigratia.

– Credem ca este nevoie de o colaborare intre tarile de origine si de tranzit pentru a control fluxul de imigranti.

– Romania este de acord sa se implice in toate masurile luate pentru gestionarea fluxului de imigranti.

Klaus Iohannis va susţine miercuri, la ora 11.30, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, potrivit unui anunţ făcut de Administraţia Prezidenţială.

Marţi, şeful statului a anunţat numele noului prim-ministru, în urma celor două runde de consultări pe care le-a avut, la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare. Astfel, Dacian Cioloş a fost desemnat premierul României.

Klaus Iohannis a precizat că soluția pentru această perioadă este un guvern tehnocrat. „După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării și a avea garanția că vom avea o îmbunătățire netă a clasei politice, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în niciun fel de scandal, o persoană integră, care a dovedit practic că știe să gestioneze sisteme și situații complicate. Este nevoie să fie promovați miniștri care să fie performanți, care au dovedit această performanță și asupra cărora nu planează niciun dubiu„, a arătat Iohannis.

CITEŞTE ŞI: Ce spun protestatarii din Piaţa Universităţii despre premierul Dacian Cioloş VIDEO