Klaus Iohannis a respins REMANIEREA în totalitate: „Actualul guvern are nevoie de un vot în Parlament” VIDEO

Klaus Iohannis consideră că un guvern PSD nu este potrivit pentru România şi nu poate rămâne în funcţie. "Acesată guvernare toxică e ținută în viață de configurația parlamentară. Eu nu voi gira, prin deciziile mele, acest guvern. PSD și ALDE sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări". Președintele a cerut un nou vot în Parlament şi a anunţat un guvern de tranziţie dacă guvernul Dăncilă nu obţine voturile necesare.

28 aug. 2019, 08:56
Klaus Iohannis a respins REMANIEREA în totalitate: „Actualul guvern are nevoie de un vot în Parlament” VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el nu voa gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a anunţat preşedintele. Klaus Iohannis a cerut Guvernului să declanşeze procedura de reconfirmare în Parlament şi a făcut apel la toate partidele de opoziţie să aibă o poziţie rezonabilă.  

„Actualul guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze. Dacă noua confirguraţie a Guvernului va trece în Parlament, eu le spun celor de la guvernare că voi rămîne ferm pe poziţia mea de apărător al valorilor democratice, al statului de drept (…) Nu voi permite PSD să-şi bată joc de România şi de români. Dacă noua configuraţie a Guverunlui nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluţii corecte, democratice şi constituţionale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă”, a declarat Klaus Iohannis. 

Preşedintele a spus că, dacă toţi cei care consideră toxică actuala guvernare vor să dea dovadă de responsabilitate, atunci există suficiente voturi în Parlament care să susţină chiar o soluţie de tranziţie şi care să oprească dezastrul actual. „Partidele de opoziţie, toate, trebuie să aibă o poziţie rezonabilă în caz de criză”, a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că Guvernul trebuie să meargă în Parlament la vot pentru restructurare și dacă nu va avea majoritate atunci există „suficiente voturi” pentru un nou cabinet „de tranzitie”.

UPDATE: „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, resping în integralitate remanierea propusă de premierul Dăncilă, nu doar pentru că s-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a anunţat preşedintele.

UPDATE: PSD şi ALDE sunt în egală măsură vinovate de eşecul acestei guvernări. 

UPDATE: „Criza e rezultatul firesc al doi ani și jumătate de guvernare haotică și coruptă.Prin votul din 26 mai, românii au transmis un mesaj extrem de clar, pe care PSD și ALDE se fac că nu-l înțeleg. Într-o Românie normală, un vot ca cel din 26 mai ar fi dus direct la demisia guvernului. În continuare, sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România și nu poate rămâne în funcțiune-.Această guvernare toxică e încă ținută în viață de configurația parlamentară.România parcurge o criză guvernamentală, dar eu nu voi gira susținerea acestui guvern”