Klaus Iohannis, prima reacţie după ce Guvernul Orban a picat: „Baronii roşii vor înapoi la banul public”. ORARUL CONSULTĂRILOR

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că mâine seară va desemna viitorul premier, care este obligatoriul din jurul PNL, şi că primul pas spre alegerile anticipate a fost făcut.

05 feb. 2020, 14:11
Klaus Iohannis, prima reacţie după ce Guvernul Orban a picat: „Baronii roşii vor înapoi la banul public”. ORARUL CONSULTĂRILOR

UPDATE: Consultările vor avea loc joi, 6 februarie, după următorul program:

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 12:45 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 13:30 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 14:15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • Ora 15:45 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • Ora 16:30 – Grupul parlamentar Pro Europa;
  • Ora 17:15 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.


UPDATE: „Îmi doresc alegeri anticipate, primul pas a fpst făcut, dar dacă partidele nu doresc acest lucru, voi insista pentru un guvern reformist, format în jurul PNL. Soluția cea mai corectă este întoarcerea la electorat, trebuie să avem alegeri parlamentare, o majoritate care sprijină acest efort de reformare.  Mă voi implica în continuare pentru a construi o majoritate solidă care vine cu reforme profunde, în beneficiul românilor.  Până atunci, primul pas a fost făcut, următorul va fi mâine după consultări. După care voi reveni și vom discuta împreună.

UPDATE. „Voi convoca partidele la o sesiune de consultări de la ora 12.00, mâine seară vor anunţa probabil persoana desemnată pentru a face un nou guvern”

UPDATE. „Din cauza PSD, Guvernul nu va mai putea face reforme. Românii vor altceva, dar baronii roşii vor înapoi la putere.  O moțiune de cenzură a fost depusă și votată. E momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spațiul politic. Un guvern liberal cu mult entuziasm, foarte multă energie, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraj creșterea economică.  Ce avem de cealaltă parte? O majoritate în esență PSD-istă, supărată fiindcă a pierdut guvernarea.  Guvernul liberal dorește reforme, să repare greșelile din ultimii ani. Pe de altă parte, un PSD care se opune acestor reforme. Românii s-au săturat de PSD. PSD nu vrea reforme, vrea înapoi la putere

Preşedintele Klaus Iohannis va face prima declaraţie după ce Guvernul Orban a picat la trei luni de la instalare ca urmare a unei moțiuni de cenzură depuse de PSD şi sprijinită de UDMR. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost adoptată cu 261 de voturi şi 139 împotrivă. 

Citeşte şi: Un senator PNL a votat împotriva propriului Guvern

Klaus Iohannis, consultări cu partidele după de Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură

„Un Parlament dominat de forţe retrograde, de parlamentari care au călcat în picioare democratia si interresele României a decis astăzi prin motiune căderea guvernului. Aşa cum am spus, Guvernul cade in picioare. Suntem mandri de ceea ce am facut in aceste trei luni, ca am refacut credibilitatea Romaniei, ca am refăcut increderea mediului de afaceri.

Am adoptat proiectul de lege al bugetului de stat, până la data de 31 decembrie, oferind României garanţia stabilitătii.

Deciziile pe care le-am luat sunt decizii responsabile, care au fost generate de o guvernare catastrofală. Am pierdut doar o bătălie, vom câştiga bătălia pentru România. Am fost judecaţi de o alianţă parlamentară toxică. S-au adunat toate forţele conservatoare împotriva noastră.

Am convocat maine Biroul Executiv, vom stabili delegaţia care va reprezenta PNl la negocierile de la Cotroceni. Le mulţumesc partenerilor loiali care au fost alături de noi”, a spus Ludovic Orban după căderea Guvernului.