Laura Codruţa Kovesi, controverse privind legături cu trei adrese în SUA. REACŢIA lui Kovesi: Nişte minciuni ca şi celelalte

România TV a anunţat, marţi, că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi ar avea legutură cu mai multe adrese în SUA. Surse citate de România TV susţineau că informaţia ar fi apărut după verificări făcute de direcţia din cadrul Servicului European de Acţiune Externă. În replică, reprezentanța Comisiei Europene anunță că Serviciul European de Acțiune Externă nu a efectuat nicio investigație care să vizeze rezidențele Laurei Codruța Kovesi în SUA. Întrebată, înaintea audierilor de la Comisiile LIBE şi CONT, dacă are rezidenţă în SUA, Laura Codruţa Kovesi a răspuns: "nu am, sunt nişte minciuni ca şi celelalte".

26 feb. 2019, 10:01

UPDATE: „Serviciul European de Acțiune Externă nu a efectuat nicio investigație de acest fel și nu a ajuns la nicio concluzie în acest sens”, a fost reacția Comisiei Europene.

Întrebată, înaintea audierilor de la Comisiile LIBE şi CONT, dacă are rezidenţă în SUA, Laura Codruţa Kovesi a răspuns: „nu am, sunt nişte minciuni ca şi celelalte”.

Surse de la Bruxelles au dezvăluit, pentru România TV, o informație-şoc în ziua audierii Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror general european. Potrivit acestor surse, Kovesi ar avea mai multe rezidenţe în SUA. Astfel de verificari ar fi fost facute de direcţia din cadrul servicului european de acţiune externă, o structură care îmbină informaţiile oferite de servicii din zona civila şi pe cele provenite din direcţia militara. 

 RomaniaTV.net l-a căutat pe Ioan Lascu, cel despre care se spune că a lucrat la Universitatea din Minnesota şi la National Museum of American Indian. Vezi aici ce am găsit

ULTIMA DECLARAŢIE DE AVERE A LAUREI CODRUŢA KOVESI 

„Eu trebuie sa va spun ca azi va avea loc o audiere si ca celor trei candidati le vor fi puse niste intrebari lamuritoare. Aceste informatii au ajuns deja la Bruxelles si vor fi puse intrebari. Este o functie de mare incredere si un candidat trebuie sa dea dovada de probitate morala si sa aiba un CV impecabil. Toate inf din CV sa fie transparente si cunoscute. Trebuie sa ai o experienta si o cariera ireprosabila. Kovesi nu indeplineste nici una dintre aceste criterii. A fost revocata pentru management defectuos. Are 18 dosare penale sau 19 nimeni nu le mai stie numarul”, a declarat Claudiţa Ţapardel pentru România TV.

Audierile pentru postul de procuror-şef european, la care candidează şi fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi, au loc marţi, în Comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar ale Parlamentului European. Secţia pentru procurori a CSM discută marţi plângerea prealabilă formulată de Kovesi faţă de respingerea solicitării sale de recunoaştere a gradului profesional corespunzător pentru Parchetul General. Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan anunţă că socialiştii şi comuniştii din Comisia LIBE a Parlamentului European au contestat procedura de audiere a candidaţilor la funcţia de procuror-şef european, iar decizia se va lua la prânz.