Liviu Dragnea a răbufnit: DNA e duşmanul PSD. „De ce dracu intră peste noi?”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la România TV că în partidul social democrat DNA este considerat duşmanul partidului.

26 oct. 2017, 17:15
Liviu Dragnea a răbufnit: DNA e duşmanul PSD. „De ce dracu intră peste noi?”

„Trebuie să recunosc asta. Sunt foarte putini in partid, de fapt nu am auzit pe nimeni sa aiba alta parere.  DNA e dusmanul PSD”, a punctat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD consideră că acest partid deranjează. „Avem o atitudine foarte româneasca, avem un program de guvernare care produce lucruri bune pentru români. Se vorbea de acum cativa ani ca PSD sa se duca la 20% ca Romania sa fie o tara mai usor de controlat. În ultima perioada, 2016-2017, sunt nenumarate exemple de lideri PSD, care au fost atacati prin DNA”.

Sunt absolut convins că poveştile alea cu Brazilia şi Tel Drum care au fost prezentate ca dezvăluiri în presă au plecat de la DNA, a subliniat liderul PSD. „Sunt oameni chemati la DNA care mi-au spus mie ca sunt o tinta la DNA”.

Liviu Dragnea l-a indicat pe Klaus Iohannis ca omul care se află în spatele asaltului la adresa PSD şi a sa.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că PSD este o țintă clară a procurorilor DNA și explică că a auzit despre un scenariu prin care se dorește destructurarea PSD, tocmai de aceea sunt asaltați liderii PSD.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, după acuzaţiile lui Ponta: Nu am întâlnit-o niciodată pe Kovesi. Dacă ştie de Coldea să meargă la comisia SRI să spună

”Cel puțin împotriva mea, da (…) Am auzit și eu la un moment dat despre acest plan de distrugere a PSD, se vorbea și în presă despre o listă a liderilor PSd care urmau să fie chemați, anchetați, dar haideți să nu fim copii: se știe că nu de ieri, de azi acest partid deranjează pentru că are o atitudine foarte românească. PSD-ul este un partid care coagulează susținători suficient de muți încât să rămână în jurul procentului de 40%. Suntem singurul partid social-democrat din Europa care rămâne în această pondere.

Se vorbea acum câțiva ani ca PSD-ul să fie dus la 20%, pentru că așa trebuie să fie în România, partide de 20-25%. În ultimii ani au fost mulți lideri PSD care au fost târâți, au fost umiliți, au fost anchetați, au fost atacați în presă cu informații livrate de DNA. Sunt absolut convins că DNA a livrat informațiile către presă și nu invers (…) Sunt oameni chemați la DNA care sunt întrebați direct să spună despre PSD, despre oameni PSD, ori asta înseamnă că este o țintă stabilită asupra PSD. Dincolo de asta, această țară nu se va însănătoși dacă aceste practici nu încetează. Una este să pleci de la o faptă și alta e să stabilești o țintă și apoi să începi să pescuiești doar, doar prinzi ceva”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a răbufnit şi a întrebat retoric la adresa instituţiilor de forţă: De ce dracu intră peste noi?

„Eu îmi văd de treaba mea, să conduc partidul, să susţinem Guvernul, Parlamentul, să adoptăm măsuri aşteptate de români, dar dacă în fiecare zi se trage în mine cu praştia, cu pistolul nu o să stăm nemişcaţi. Că PSD e ca un urs. Ursul se mişcă greu până la un moment dat, dar nu mai e mult până se urneşte. Noi vrem să rămânem în matca politică, de ce dracu intră peste noi şi ne cheamă peste tot, în alte zone şi de ce nu stă fiecare instituţie în matca ei şi intră la noi în curte. Cum ar fi să ieşim şi noi din matca noastră şi să intrăm peste ei. Dacă e dragoste să fie din amândouă părţile că dacă e doar dintr-o parte, atunci e VIOL”.

Despre acuzaţiile lui Ponta

„E a patra oară în aceste două zile când răspund la această întrebare. Se trezeşte cineva din somn şi eu trebuie să răspund de 10 de ori. Eu nu aveam cum să mă rog de dna Kovesi să-mi rezolve dosarul politic Referendumul pentru că eu nu m-am văzut cu această doamnă până când am fost trimis în judecată. Nu puteam să mă rog prin telepatie. Dacă Ponta ştie şi poate dovedi că generalul Coldea putea influenţa dosare, Claudiu Manda îl aşteaptă la comisia SRI. Să spună lucrurile astea acolo. Aşa se joacă jocurile astea. Asta cu rugatul, cu vorbitul, hai să ne întîlnim, eu am un singur răspuns: NU ÎNCĂ! ÎNCĂ NU VREAU SĂ DISCUTĂM. Încă nu! Nu înseamnă că niciodată. Dacă tot încep să fie oamenii preocupaţi, inclusiv el, despre lucrul ăsta răspunsul e nu încă. Ponta trebuie să înţeleagă că ajunge. Inclusiv oala sub presiune dacă se blochează supapa BUBUIE. Nu ştiu ce-l mână, dar e suficient”, a subliniat Liviu Dragnea.