LIVE RomaniaTV
 
 

Mama Luizei Melencu, adusă la Poliţie pentru noi probe ADN. "Am fost forţată să dau probele, comisarul m-a ameninţat". Anchetă la IGPR

Publicat: Luni, 30 Septembrie 2019 08:06 // Actualizat: Luni, 30 Septembrie 2019 15:30 // Sursa: romaniatv.net

Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, a ajuns, luni, la sediul Institutului Naţional de Criminalistică pentru a i se preleva probe biologice în vederea unei noi expertize ADN. Probele biologice au fost prelevate în faţa unui ofiţer din IGPR, apoi sigilate şi înmânate procurorului DIICOT. Noi probe biologice au fost prelevate la solicitarea unor specialiştii FBI după ce DIICOT le-a cerut să efectueze noi expertize pe lânge cele de la INML în cazul oaselor găsite de anchetatori în lizierea pădurii de lângă Caracal. La ieşire, mama Luizei a declarat că probele au fost date cu forţa.

Foto: stirilekanald.ro

UPDATE: IGPR a anunțat, în urmă cu scurt timp, că a dispus o anchetă internă, după ce mama Luizei Melencu a acuzat că a fost agresată verbal de comisarul de poliție care coordona operațiunea de prelevare a probelor ADN.

Femeia a acuzat că geneticianul de la IGPR a vrut să îi explice procedura, însă comisarul de poliție ar fi intervenit în discuție interzicându-i specialistului să dea detalii și spunându-i Luizei Melencu că poate fi obligată să dea probe.

"Cu privire la afirmațiile apărute în spațiul public, facem precizarea că șeful Poliției Române a dispus verificări interne cu privire la modul în care polițistul și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. Verificările urmează să stabilească dacă într-adevăr așa s-a întâmplat", a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române.

UPDATE: Mama Luizei Melencu a făcut primele declarații după prelevarea probelor ADN: "Am fost forțată! Comisarul m-a amenințat".. "Acest domn nu l-a lăsat pe domnul de la laborator să îmi explice. Am fost obligată, pur și simplu obligată. Nu îmi plac regulile care s-au pus aici. Nu ne-au lăsat să ne explice despre ce este vorba. Acel comisar a luat foc", a spus mama Luizei la ieșirea de la IGPR.

 Acuzațiile Monicăi Melencu sunt susținute și de avocatul ei, Tonel Pop, şi de buznicul Melencu: "Dânsa a fost de acord să respecte hotărârea judecătorească, dar a avut această pretenție, să i se explice. Șeful laboratorului de Criminalistică a vrut să îi explice cu schemă pe hărtie. În momentul în care șeful Laboratorului a explicat că laboratorul pentru recoltare este în altă parte, atunci comisarul Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta și i-a spus geneticianului să nu mai dea explicații. A spus vă iau cu forța", a declarat acesta.

Mama Luizei Melencu a ajuns luni dimineață la Institutului Naţional de Criminalistică pentru a i se preleva noi probe ADN, anunță România TV. După ce vineri a refuzat vehement, această a acceptat. Femeia a fost cea care a solicitat să fie dusă şi adusă de către autorităţi, spunând că nu are niciun mijloc de transport să ajungă la DIICOT. A venit însoţită de sora ei şi de bunicul Luizei.

”Am luat o hotărâre după ce domnul avocat Tonel Pop a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice şi să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuţii cu familia, am hotărât să fiu de acord cu condiţiile următoare: să fie de faţă domnul avocat Tonel Pop la recoltare şi să fiu dusă cu maşina la Bucureşti pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilităţi materiale”, a declarat Monica Melencu, sâmbătă seară.

Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă: "FBI a cerut o probă nealterată". Mama Luizei Melencu a acceptat să dea noi probe ADN 

Femeia a explicat că familia sa nu se poate ”lupta cu sistemul”. "Nu avem cum să ne luptăm cu sistemul şi trebuie să cedăm în acest moment. Foarte greu s-a lăsat convins tatăl meu”, a mai spus femeia, care a precizat că va ataca în instanţa decizia judecătorilor care o obligă să ofere această nouă probă.

Femeia reclamă că au fost ”trataţi ca ultimii oameni”.

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a declarat, la sosirea mamei și a bunicului Luizei la DIICOT, a cerut o audiență la procurorul general, Bogdan Licu, și la șefa CSM, Lia Savonea. Discuțiile ar urma să aibă loc prelevarea probelor ADN.

"Au sosit cu mașina IGPR, au intrat în sediul DIICOT. Au venit fără mandat, pe baza hotărârii judecătorești. Eu mi-am exprimat opinia foarte clară despre acest ADN care nu este amprenta umană. Sute de mii de persoane pot să aibă acel ADN pe care îl caută dânșii, pe când dincolo pot identifica ADN –ul unei singure persoane. Noi am cerut să discutăm cu domnul procuror general și cu președintele CSM", a declarat Tonel Pop.

Mai mulţi jandarmi şi poliţişti s-au prezentat, vineri după-amiază, în localitatea Dioşti, la locuinţa familiei Melencu, pentru a o duce pe mama Luizei la DIICOT, urmând să îi fie prelevate noi probe biologice.

Femeia a refuzat să meargă, iar bunicul fetei a ameninţat că îşi dă foc şi şi-a turnat combustibil pe haine. Bărbatul a suferit pusee de hipertensiune, ambii fiind transportaţi la spital.

Poliţia Română a anunţat, vineri seară, că mandatul de aducere nu a putut fi pus în aplicare, dată fiind starea de sănătate a femeii, confirmată de medicii de la Spitalul Judeţean Craiova.

 
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ADN caz Caracal Luiza Melencu monica melencu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 sep 16:32
Răspunde | Votează email 0 email
Gabi
Milițian adevărat acest comisar!Rușine să le fie și lui și DIICOTului!
1
EUR
4.7786
RON
22 Jan
noapte 0 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H