LIVE RomaniaTV
 
 

PARADA 1 DECEMBRIE 2019 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Momente spectaculoase de Ziua Naţională a României

Publicat: Vineri, 29 Noiembrie 2019 12:35 // Actualizat: Vineri, 29 Noiembrie 2019 12:35 // Sursa: romaniatv.net

PARADA 1 DECEMBRIE LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi aproximativ 200 de mijloace tehnice vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai frumoase momente ale Zilei Naţionale a României.

PARADA 1 DECEMBRIE LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. MApN anunţă că, la parada de Ziua Naţională, pe timpul intonării Imnului Naţional, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun, fiind trasă o salvă la 10 secunde, iar sincronizarea este extrem de importantă. Pe pagina de Facebook a instituţiei sunt prezentate imagini din timpul operaţiunii de întreţinere a celor 5 tunuri calibru 76 mm, model 1942.

”În timpul paradei de Ziua Naţională a României, pe timpul intonării Imnului Naţional, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. (...) Momentul va dura puţin peste 3 minute, fiind trasă o salvă la 10 secunde, sincronizarea fiind extrem de importantă”, anunţă MApN, care prezintă şi imagini de la operaţiunea de întreţinere a tunurilor

PARADA 1 DECEMBRIE LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Conform MApN, este vorba despre 5 tunuri calibru 76 mm, model 1942. Acest obicei provine din secolul al XIV-lea, de când au început să fie utilizate tunurile, dar a devenit uzual în secolul al XVII-lea.

Prin descărcarea tunurilor, o navă de război care se apropia de un ţărm străin îşi dovedea astfel bunele intenţii, deoarece nu avea cum să-şi reîncarce tunurile la timp, înainte de a intra în bătaia tunurilor de pe uscat, explică MApN pe pagina de Facebook.

Imediat după încheierea defilării militarilor şi a tehnicii, publicul va putea vizita, până la ora 14,00, expoziţiile care vor fi amplasate în zona Pieţei Presei Libere şi în zona Monumentului Infanterie de pe Bulevardul Kiseleff.

Tot în Bucureşti va avea loc, începând cu ora 9,00, o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I.

"În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 13,00, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militară la care vor lua parte aproximativ 1.400 de militari şi specialişti din cadrul MApN, MAI, SRI şi ANP, cu aproximativ 110 mijloace tehnice şi circa 15 aeronave", precizează sursa citată.

PARADA 1 DECEMBRIE LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Începând cu ora 10,00, la Monumentul "Marii Uniri" va fi organizată o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar între orele 11,00 şi 12,30, publicul va avea ocazia să vizioneze tehnica participantă la defilare, care va fi staţionată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest, Mali şi Irak, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

"Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010. Pentru asigurarea celor mai bune condiţii de acces şi vizionare a Paradei, recomandăm publicului spectator să vină la ceremonii fără bagaje voluminoase", precizează MApN. 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
28 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H