Gheorghe Dincă a fost readus în arestul IPJ Olt. Miercuri va fi prezentat instanţei pentru prelungirea arestării VIDEO

Gheorghe Dincă, inculpat pentru omor în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, a fost readus marţi seara în arestul IPJ Olt, după cea de a doua zi de reconstituiri efectuate la Caracal şi în împrejurimi. După ce luni s-a făcut reconstituirea în cazul Alexandrei Măceşanu, astăzi Gheorghe Dincă le-a explicat anchetatorilor ce a făcut cu Luiza.

17 sept. 2019, 05:13

UPDATE DIICOT a anunțat marți seară, într-un comunicat, care au fost activitățile pentru care a fost dus Gheorghe Dincă luni și marți la casa groazei din Caracal.

„În zilele de 16 şi 17.09.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară delegați în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parțială a activităților ce reprezintă elementul material al infracțiunilor cercetate în cauza denumită generic “Caracal”.

Activitățile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării și uciderii celor două victime, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleași două victime.

În paralel cu aceste activități au fost efectuate audieri de martori la sediul Poliției Municipiului Caracal și s-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv față de inculpatul Dincă Gheorghe, pentru o perioadă de 30 de zile, către Tribunalul Olt”, se arată în comunicatul DIICOT.

Gheorghe Dincă a participat la reconstituire în cazul dispariţiei Luizei Melencu. El a fost dus la Caracal, pentru reconstituiri la domiciliul său, dar şi pe o stradă din municipiu, de unde ar fi luat-o pe Luiza „la ocazie” şi pe un drum din afara oraşului, unde ar fi aruncat telefonul fetei.

Reconstituirea a continuat la casa lui Dincă. În curtea casei acestuia, dintr-o maşină, o poliţistă având mâinile legate la spate cu o curea, a fost condusă în casă de suspect, care o ţinea de braţ. Ulterior, Gheorghe Dincă a ieşit din casă purtând în braţe un sac din plastic de culoare neagră în care se afla un manechin din material sintetic. El a pus apoi sacul pe umăr şi l-a cărat spre grădină, unde l-a ars, cum a susţinut că a procedat şi cu trupul Luizei Melencu.

Dincă s-a mai deplasat cu anchetatorii la marginea unei păduri situată la ieşire din Caracal, unde a dus un sac de plastic de culoare neagră, zona fiind aceeaşi în care au fost găsite oase umane şi cenuşă despre care suspectul a susţinut că ar fi fost ale fetei.

La Caracal, dar şi în alte zone în care s-a desfăşurat reconstituirea, au fost prezente mama Luizei Melencu, bunicul fetei şi rude ale adolescentei, care şi-au exprimat revolta şi au încercat de mai multe ori să treacă de forţele de ordine spre a ajunge la Dincă.

În timpul reconstituirii de la casa lui Dincă, mamei Luizei Melencu i s-a făcut rău, fiind ajutată de cei prezenţi şi apoi asistată de un echipaj medical.

La reconstituire a participat şi avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.

Dincă a fost din nou huiduit de oamenii de pe stradă, de fiecare dată când a fost în afara locuinţei, aşa cum s-a întâmplat şi luni, când a participat la reconstituire în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu.

La deplasările anchetatorilor prin Caracal şi în alte zone unde se face reconstituirea sunt prezente mai multe echipe de poliţişti şi jandarmi.

_______

UPDATE Gheorghe Dincă a fost dus la marginea pădurii unde susţine că a aruncat rămăşiţele Luizei. 

DIICOT preciza, în 6 august, că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, sunt de natură umană. INML nu a putut însă stabili ADN-ul din rămăşiţele găsite, aşa că nu este clar dacă aceastea aparţin sau nu Luizei Melenu, aşa cum susţine criminalul.

______

UPDATE Criminalul a fost pus să care un manechin până în spatele casei şi să aprindă focul în butoi.  Acesta ar fi declarat că la fel a făcut în ziua în care ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, în aprilie, și i-a pus trupul în sac, apoi l-a scos din casă.

UPDATE Gheorghe Dincă a fost lăsat fără cătuşe şi a fost pus să arate cum a dus-o pe Luiza legată cu mâine la spate cu cureaua. Rolul victimei este jucat de aceeaşi poliţistă care a interpretat şi rolul Alexandrei. Totodată, criminalul a fost pus să sape la reconstituirea din curtea groazei.

 

UPDATE Familia Luizei este prezentă la locul unde se face reconstituirea. Mamei fetei i s-a făcut rău. Femeia a primit sprijin din partea forţelor de ordine, apoi a fost chemată o ambulanţă în faţa casei lui Gheorghe Dincă.

UPDATE Anchetatorii, alături de Dincă, s-au întors la Casa Groazei. Criminalul le arătă poliţiştilor cum a ucis-o pe Luiza. Acesta le-a zis deja că pe fată a băgat-o în curte chiar pe poarta din faţă.

UPDATE Gheorghe Dincă a fost dus în prima locație, locul de unde a luat-o pe Luiza la ocazie. Acolo a fost la un pas să fie linșat de familia Luizei.

Totodată, el a fost dus şi la locul unde susţine că a aruncat telefonul fetei.

______

UPDATE Oamenii s-au adunat deja în faţa casei lui Gheorghe Dincă. Avocatul familiei Melencu a sosit şi el la locul reconstituirii. Tonel Pop a declarat că reconstituirea nu va fi benefică dacă Dincă este învățat ce să spună de oamenii cu care aceasta are contact.

„Dacă reconstituirea va fi făcută în sens corect, în care Dincă să explice ce a făcut, e bine că e făcută, iar dacă reconstituirea e făcută în sensul că Dincă e învaţat ce să spună, nu e benefic”, a explicat Tonel Pop.

Familia Luizei a încercat să pătrundă în curtea criminalului, a atacat maşina poliţiei în care se afla Dincă şi s-a îmbrâncit cu jandarmii prezenţi la reconstituire.

„Am sperat că după acea revoluție vom avea o țară ca afară. Ne-au mințit, nu au fost în stare să facă nimic bun. Domnul Dincă nu are nicio emoție. Știe că pentru el aceste reconstituiri nu au nicio semnficație. De la început am avut garanția că aici se joacă un teatru ieftin de când am mers la Coșoveni la acei milițieni”, a spus bunicul Luizei.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Se anunță o nouă zi încărcată pentru Gheorghe Dincă, care va trebui să le arate anchetatorilor cum a răpit-o şi ucis-o pe Luiza Melencu. 

Sunt momente dificile pentru familia Luizei care consideră că fetele nu sunt moarte, ci că acestea au fost traficate.

„Este o zi grea, foarte grea, sa speram că aflăm adevărul, nu ştiu ce reconstituire poate să facă, noi nu avem un răspuns concret, ştiu că Luiza trăieşte, este singurul lucru pe care îl pot spune. (…) Eu nu cred că e moarta, nu cred. Luiza e traficată”, a declarat mama luizei la România TV.

Gheorghe Dincă a participat, luni, la reconstituire în cazul Alexandrei Măceșanu, cealaltă adolescentă pe care a mărturisit că a omorât-o.

Reconstituirea crimelor de la Caracal. Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum a ucis-o pe Alexandra VIDEO

Bărbatul a fost transferat încă de sâmbătă în Arestul Poliţiei Olt, pentru a participa, luni şi marţi, la reconstituirea presupuselor crime pe care a mărturisit că le-a comis în casa din Caracal.

BOMBĂ în ancheta din Carcal. Cum a reacţionat Dincă atunci când a văzut poza Luizei. Stupefacţie totală