Sebastian Ghiţă, înregistrare de ultimă oră. Declaraţii uluitoare care aruncă în aer scena politică VIDEO

O înregistrare uluitoare care va provoca adevăratul cutremur de pe scena politică a fost difuzată miercuri de România TV. Sebastian Ghiță a prezentat dovezi inconstestabile despre legăturile șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, la cel mai înalt nivel cu politicieni și șefi ai serviciilor străine. Vedeți mai jos o înregistrare pe care Sebastian Ghiță a lăsat-o la redacția televiziunii România TV în urmă cu o săptămână.

28 dec. 2016, 10:14
Sebastian Ghiţă, înregistrare de ultimă oră. Declaraţii uluitoare care aruncă în aer scena politică VIDEO

„Niciun argument şi nicio raţiune nu mă va mai putea face să tac. Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim-ministru. În ultima perioadă am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea, mai am o şansă. Mi s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare”, spune Sebastian Ghiţă în înregistrare.

De asemenea, Sebastian Ghiţă a vorbit despre relaţia sa cu Laura Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI, unde au avut loc „poate sute de întâlniri”.

După ce a prezentat mai multe documente despre care a precizat că sunt şi printuri ale schimburilor de mailuri avute cu procurorul şef al DNA, Ghiţă a întrebat-o pe Kovesi dacă îşi mai aduce aminte „de petrecerea restrânsă din vila din Sinaia”, la care erau aceasta, împreună cu el şi cu Vasile Dâncu, chefuind cu lăutarii şi ascultând „La Chilia-n port”: „O întreb pe doamna pe Kovesi dacă îşi aminteşte petrecerea din vila din Sinaia, în care ea cu mine şi cu Vasile Dîncu chefuiam cu lăutarii şi cântam La Chilia-n port, varianta pentru statul de drept”.

Judecătorii de la ICCJ au decis, marţi, ca Sebastian Ghiță să rămână sub control judiciar pe cauțiune cu interdicția de a părăsi teritoriul României, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de DNA Ploiești alături de foști șefi din poliție și parchete. Decizia este definitivă.

Sebastian Ghiţă a fost reprezentat, marţi, de trei avocaţi, care au spus că au încercat să ia legătura cu el, dar nu au reuşit şi au împuternicire avocaţială semnată de fratele acestuia.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă este căutat din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Sebastian Ghiţă nu avea dreptul să plece din ţară fără acceptul procurorilor pentru că decizia din 16 decembrie, până la judecarea contestaţiei, nu era definitivă. Poliţiştii l-au căutat pe Sebastian Ghiţă la locuinţa sa din Ploieşti, dar şi în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit, iar în 22 decembrie au anunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar pe cauţiune.

De asemenea, poliţiştii au informat DNA Ploieşti că Sebastian Ghiţă nu a fost găsit după ce pe numele lui a fost emis mandatul de aducere.

Potrivit unor surse din Poliţia Prahova, Sebastian Ghiţă s-a prezentat ultima dată pe 19 decembrie la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar.

CITEŞTE ŞI: Bogdan Diaconu: Nu ştiu unde este Sebi Ghiţă. Dacă a plecat, a făcut-o pentru că se temea pentru viaţa sa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a schimbat, luni, pentru a doua oară, termenul de judecată în cazul contestaţiei privind ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru Sebastian Ghiţă, de pe 5 ianuarie 2017, pe data de 27 decembrie 2016, ora 12.00. Prima dată, termenul a fost stabilit pentru data de 30 ianuarie 2017.

ÎCCJ a hotărât, la solicitarea DNA, preschimbarea termenului la care se va judeca contestaţia declarată de procurori împotriva deciziei iniţiale a instanţei supreme de a ridica interdicţia de părăsire a României pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă, folosire de informaţii nedestinate publicităţii şi conducerea unui vehicul fără permis. Astfel, potrivit hotărârii de luni, contestaţia se va judeca pe data de 27 decembrie, la ora 12.00, şi nu pe 5 ianuarie 2017, cum fusese stabilit vineri. Primul termen a fost stabilit pentru data de 30 ianuarie 2017.

Anchetă internă în Poliţia Română în legătură cu „dispariţia” lui Sebastian Ghiţă UPDATE

Pe 16 decembrie, ÎCCJ a admis solicitarea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării „fără încuviinţarea organului competent”, în dosarul în care este judecată alături de foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Aurelian Mihăilă şi Liviu Tudose, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Isps, şi Viorel Dosarul, fost şef al Poliţiei Judeţene Prahova.

Decizia de ridicare a interdicţiei, nedefinitivă şi nici executorie, i-a fost înmânată lui Sebastian Ghiţă luni dimineaţă, 19 decembrie, când acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru măsura controlului judiciar, potrivit unui comunicat remis joi de Poliţia Română.

Fostul deputat a fost citat miercuri, la ora 12, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul Ponta – Blair în care este acuzat de spălare de bani. Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat, în faţa procurorilor ajungând doar avocaţii săi.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a solicitat, de urgenţă, şefului Poliţiei Române, efectuarea unei anchete interne cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei fostului deputat Sebastian Ghiţă, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă, anunţă IGPR.

Poliţiştii au mers din nou, vineri, la locuinţa din Ploieşti a fostului deputat Sebastian Ghiţă, căutat de trei zile, pentru a-i aduce o citaţie a instanţei supreme care, în 5 ianuarie, urmează să judece contestaţia formulată de procurorii DNA după ce lui Ghiţă i-a fost ridicată interdicţia de părăsire a ţării din cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

Potrivit unor surse judiciare, la locuinţa lui Ghiţă, polţiştii l-au găsit pe socrul acestuia, căruia i-au dat citaţia.

Poliţiştii i-au adus la cunoştinţă socrului fostului parlamentar faptul că pe 5 ianurie Ghiţă ar trebui să se prezinte la instanţa supremă.

Poliţia Română susţine că s-a solicitat sprijin şi Poliţiei de Frontieră, că au fost făcute verificări la punctele de trecere a graniţei şi că, „până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieşirea din ţară”.

Din comunicat reiese că Sebastian Ghiţă se afla sub supravegherea Direcţiei Operaţiuni Speciale(DOS) de luni, 19 decembrie, din dispoziţia DNA Ploieşti, dar, susţine Poliţia Română, ordonanţa procurorilor „nu a presupus un control în trafic sau limitarea libertăţii inculpatului”.