Victor Ponta, în cârje la DNA: Revin în august, când va fi gata expertiza financiar – contabilă

Premierul Victor Ponta a mers, luni, la sediul DNA, pentru a da declaraţii în dosarul Turceni - Rovinari, în care este urmărit penal alături de senatorul PSD Dan Şova. Ponta a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că va reveni în august când va fi gata expertiza financiar-contabilă. 

13 iul. 2015, 07:52
Victor Ponta, în cârje la DNA: Revin în august, când va fi gata expertiza financiar – contabilă

Premierul Victor Ponta a dat declaraţii 20 de minute la sediul DNA, la ieşire spunând că va reveni în august când va fi gata expertiza financiar-contabilă. 

„Procurorul a dispus – şi e foarte bine – expertiză financiar-contabilă şi ne vedem când e gata, în august”, a spus Ponta, la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat dacă îşi da demisia de la Guvern, Ponta a răspuns: „Nu vreţi să facem politica în altă parte, nu la DNA? Vorbim la partide”.

În înghesuiala creată în faţa sediului DNA a avut loc şi un mic incindent. Premierul s-a plâns că i-a fost ruptă cârja. 

„Bai, mi-au rupt cârja! Pe bune!”, a strigat Ponta. 

Premierul Victor Ponta a venit, luni, în cârje la sediul DNA. „Am o rugăminte mare, să nu vă supăraţi pe mine, dar nu pot să merg foarte bine şi nu aş vrea să mă dărâmaţi pe aici. Nu am mai întâlnit ca eu să vreau să ajung la DNA şi dvs. să nu mă lăsaţi„, le-a spus premierul Ponta jurnaliştilor în faţa sediului DNA.

Premierul Ponta a ajuns la DNA la câteva ore după ce a transmis o scrisoare liderilor PSD în care anunţa că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție. 

 

Citeşte şi: Traian Băsescu, declaraţie UIMITOARE despre dosarul lui Ponta: Procurorul are INSTRUCŢIUNI să dărâme Guvernul

Victor Ponta a amânat până acum întrevederea cu procurorii DNA din cauza problemelor medicale pe care le-a avut. Operat la genunchiul stâng în Turcia, premierul a fost nevoit să stea mai bine de 3 săptămâni în Turcia pentru recuperare.

Citeşte şi: Victor Ponta RENUNŢĂ la şefia PSD până când îşi va demonstra nevinovăţia în justiţie

Victor Ponta a fost chemat pentru prima dată la DNA la începutul lunii iunie. Atunci i s-a adus la cunoştinţă că este suspect în dosarul colegului de partid, Dan Şova. Rechemat la DNA pe 15 iunie, premierul nu s-a mai prezentat la întâlnirea cu procurorii, motivând absenţa prin avocat, care a prezentat acte medicale care atestau faptul că se afla în Turcia, unde s-a operat la genunchi şi urma un tratament de recuperare.

După 23 de zile petrecute în Turcia, Victor Ponta a revenit în ţară. Vizibil schimbat, cu barbă, mustaţă şi favoriţi, dar şi ajutat de cârje, premierul a mers direct la Guvern pentru a discuta cu colegii de cabinet şi pentru a anunţa că a revenit în fruntea Executivului. În weekend, Ponta a mers, tot in cârje, la inaugurarea autostrăzii de la vama Nădlac.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, pe Facebook, că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție. El nu renunţă, însă, la funcţia de prim ministru.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputaţi, în 8 iunie.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală, spunând că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar.