Victor Ponta: Am văzut-o pe Kovesi în vie la Ghiţă când era procuror

Fostul premier a vorbit joi seara, la România TV, despre scandalurile politice ale momentului, bugetul pe 2019 şi iureşul rezultat după punerea sub acuzare a Laurei Codruţa Kovesi. 

RomaniaTV.net
14 feb. 2019, 16:28
Victor Ponta: Am văzut-o pe Kovesi în vie la Ghiţă când era procuror

Nu ştiu ce face Kovesi, ci ce am facut eu. N-am gresit, ca orice cetăţean am fost chemat undeva, m-am prezentat, n-am strigat, n-am schimbat legi sa ma protejez, am demisionat. Judecătorii m-au ascultat trei ani şi au decis că sunt nevinovat. Dacă acei care au probleme ramân in functii e dreptul lor, vă spun ce am făcut eu„, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Am fost de acord cu sloganul corupţia ucide, dar din experienţă bag mâna în foc că prostia ucide mai mult. Împotriva ei nu luptă nimeni. Atâta prostie n-a fost niciodată în România„, a mai spus fostul premier. Totodată, el a vorbit şi despre celebrul episod din via lui Sebastian Ghiţă: „Faimoasa întâlnire din via lui Ghiţă a avut loc în 2011, când Kovesi nu era şefă la DNA şi eu nu eram prim-ministru. Ea era la Parchet„. Întrebat dacă ar trebui ca Laura Codruţa Kovesi ar trebui să facă un pas înapoi, Victor Ponta a răspuns: „Dacă Kovesi ar trebui să facă pas înapoi, Dragnea ar trebui doi pași. Nu fac niciunul, nu le dau sfaturi, că nu mă ascultă, nu-mi sunt prieteni„.

Victor Ponta a vorbit şi despre adoptarea bugetului şi micul succes al Opoziţiei, de care a amintit pe pagina de facebook: „Ultima majorare a alocatiilor pentru copii s-a facut in 2015 / o majorare in 2019 era necesara / dar Guvernul s-a opus la aceasta masura ( alocand insa 500 de milioane de lei pentru finantarea Partidelor parlamentare)!!!

Din fericire azi, in Parlament, un amendament al PNL avand sprijinul parlamentarilor USR, PMP si ProRomania a fost adoptat – pentru ca si parlamentarii UDMR au votat ( corect) pentru!

Inteleg ca Varujan Vosganian de la Alde a incercat sa reia votul – dar nupot sa inteleg cum parlamentarii social democrati au putut sa voteze IMPOTRIVA doar pentru ca asa a fost dispozitia lui Liviu Dragnea!

Este o victorie mica dar importanta! Acum trebuie aparata impotriva malversatiunilor prin care Dragnea, Iordache sau Vosganian vor incerca sa schimbe votul!”.