LIVERPOOL – AS ROMA 5-2 Nebunie în Champions League, toţi ochii sunt pe returul de la Roma

Liverpool a făcut un pas uriaș spre finala Ligii Campionilor. "Cormoranii" au demolat-o pe AS Roma în turul de pe Anfield Road, 5-2, la capătul unui meci în care Mohamed Salah a fost la înălţime. Cea de-a doua semifinală, Bayern Munchen - Real Madrid, se joacă miercuri, de la ora 21:45.

24 apr. 2018, 13:40
LIVERPOOL – AS ROMA 5-2 Nebunie în Champions League, toţi ochii sunt pe returul de la Roma

Echipa Liverpool a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 5-2 (2-0), formaţia AS Roma, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. AS Roma a înscris golurile spre finalul partidei, după ce a fost condusă cu 5-0.

Mohamed Salah a marcat două goluri, primul cu un şut spectaculos la vinclu, la colţul lung, din unghi, şi a pasat la reuşita lui Mane, fază la care egipteanul a plecat pe contraatac dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. Tot Salah a oferit pasa decisivă şi la primul gol al lui Firmino, apoi a fost înlocuit la scorul de 5-0.

Au marcat: Salah ’36, ’45, Mane ’56, Firmino ’61, ’69 / Dzeko ’81, Perotti ’82 (din penalti, după un henţ al lui Milner).

LIVERPOOL – AS ROMA 5-2

Min. 85: GOOOL ROMA! Perotti înscrie din penalty şi italienii încep din nou să creadă în minuni.

Min. 82: Lovren înscrie golul de onoare, 5-1

Min. 69: 5-0, şi Firmino reuşeşte dubla.

Min. 62: 4-0, GOOOOOOOOL Firmino, toate drumurile englezilor duc în finala Champions League

Min. 56 GOOOL, LIVERPOOL – AS ROMA 3-0, înscrie şi Mane pe Anfield Road

Min. 45: SALAH GOOOOL de 2-0, scăriţă de poveste

Min. 38: BARA Lovren, 1-1 la transversale.

MIN. 35: GOOOL superb Salah, al 42-lea în acest sezon

Min. 29: O NOU OCAZIE PENTRU LIVERPOOL! Acelaşi Mane trimite teribil de prost dintr-o situaţie perfectă.

Min. 29: OCAZIE IMENSĂ LIVERPOOL! Mane scapă singur, dar trimite peste poarta lui Alisson.

Min. 18: OCAZIE DE GOL PENTRU ROMA! Kolarov trimite o torpilă, Karius respinge în transversală.


Duelul semifinalistelor surpriză din Liga Campionilor are loc marţi seară între Liverpool şi AS Roma. Cotate cu șansa a doua la calificarea în penultimul act al competiției, ambele formații au reușit să dea peste cap calculele de pe hârtie.

Echipe probabile

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane
Antrenor: Jurgen Klopp
Absenți: Matip, Emre Can(accidentați)

AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Cengiz Under, Dzeko, Perotti
Antrenor: Eusebio Di Francesco
Absenți: Defrel, Karsdorp (accidentați)

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Liverpool şi AS Roma sunt primele echipe care intră în scenă în semifinalele Ligii Campionilor din acest sezon. Prima manşă se joacă marţi, de la ora 21:45, pe Anfield, în direct la Telekom Sport 1. Cele două echipe au doar două meciuri oficiale directe, în rest, celelalte trei întâlniri au fost, de fapt, meciuri de pregătire. Singurele meciuri cu miză au avut loc în 2001 şi în 2002, tot în Liga Campionilor, când romanii au scos o remiză albă pe propriul teren, apoi au cedat în deplasarea de la Liverpool, scor 0-2.

LIVE VIDEO Liverpool – AS Roma, marţi, de la 21:45, LIVE VIDEO

În acest moment, Liverpool traversează o formă excelentă şi are şapte meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile. Echipa pregătită de Jurgen Klopp a pierdut ultimul meci la începutul lunii martie, când a fost învinsă în deplasarea de pe Old Trafford, scor 1-2. De atunci, însă, „cormoranii” au jucat perfect aproape de fiecare dată. Evident, cele mai bune evoluţii le-au avut în dubla manşă cu Manchester City din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Liverpool s-a impus pe propriul teren, scor 3-0, apoi a repetat performanţa şi în deplasarea de pe Etihad Stadium, unde a revenit de la 0-1 şi a câştigat meciul cu 2-1.

LIVERPOOL – AS ROMA LIVE VIDEO ONLINE STREAM – VIDEO LIGA CAMPIONILOR 2018″Cormoranii” au spulberat-o în sferturi pe Manchester City, „mașinăria de fotbal” a lui Pep Guardiola (5-1 la general), în timp ce AS Roma a produs surpriza sezonului în fotbalul european: 3-0 cu Barcelona, după 1-4 în tur.

LIVERPOOL – AS ROMA LIVE VIDEO ONLINE STREAM – VIDEO LIGA CAMPIONILOR 2018 „Mo Salah a avut o perioadă fantastică la Roma, dar va realiza destul de repede că ei nu mai sunt colegii lui. Ambele echipe au șansa de a merge în finală și asta e tot ce contează. Este posibil – o să dăm totul pentru a reuși. Pentru Roma, este un lucru special să fie în semifinale, așa cum este și pentru noi. Acestea sunt momente foarte speciale, iar dacă nu te poți bucura de ele, e ceva în neregulă cu tine” – Jürgen Klopp.

LIVERPOOL – AS ROMA LIVE VIDEO ONLINE STREAM – VIDEO LIGA CAMPIONILOR 2018 „Anfield este incredibil. Frumusețea stadioanelor din Anglia este uimitoare. În Italia, noi nu suntem obișnuiți ca fanii să ne împingă de la spate în acest mod. Liverpool va avea fanii de partea ei, dar și suporterii noștri ne vor susține. Avem nevoie să jucăm ca o echipă mai mult ca niciodată. Liverpool este diferită de Barcelona în ceea ce privește ritmul și trebuie să jucăm bine pentru a câștiga” – Eusebio Di Francesco.

Mohamed Salah e jucătorul în jurul căruia se învârte totul în această semifinală. Iar Roma ar putea regreta că a renunțat atât de ușor la miraculosul egiptean. La niciun an de când s-a despărțit de el, “faraonul” înfruntă Cetatea Eternă, amenințând să o ardă cu torța Liverpool.

Pe 1 iulie 2017, când l-au cumpărat pe Mo, The Reds au dat marea lovitură. Nici nu-și imaginau că acest transfer avea să fie una dintre cele mai bune afaceri ale istoriei clubului. Și Salah, unul dintre marile staruri care au jucat vreodată pe Anfield Road.

Nici romanii nu credeau că vor suferi prea mult după nord-africanul pentru care achitaseră în total 20 de milioane (împrumut și achiziție definitivă de la Chelsea) și care adunase 34 de goluri și 24 de assisturi în 87 de meciuri disputate în doi ani în Italia.

LIVERPOOL – AS ROMA LIVE VIDEO ONLINE STREAM – VIDEO LIGA CAMPIONILOR 2018 Prima manșă va fi găzduită de „Anfield” și va putea fi urmărită în direct pe Telekom Sport 1 și ProTv, de la ora 21:45.