Miracol pe Anfield. Liverpool a mai reuşit o victorie istorică, 4-0 cu Barcelona, şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor

FC Liverpool a reuşit o calificare memorabilă, care va rămâne în istoria fotbalului. După ce a pierdut cu 0-3 săptămâna trecută, la Barcelona, gruparea engleză i-a învins pe catalani marţi seara, pe Anfield, cu scorul de 4-0.

07 mai 2019, 14:36
Miracol pe Anfield. Liverpool a mai reuşit o victorie istorică, 4-0 cu Barcelona, şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor

LIVERPOOL BARCELONA 4-0 (Origi – min. 7 şi 79, Wijnaldum – min. 54 şi 56). FC Liverpool s-a calificat în a doua finală consecutivă de Liga Campionilor, după cea pierdută anul trecut, cu Real Madrid. La 14 ani de la „miracolul de la Istabul”, când a revenit de la 0-3 în finala cu AC Milan, FC Liverpool a reuşit o mobilizare incredibilă, reuşind să-i surclaseze pe „extratereştrii” Messi şi Luis Suarez.

Pentru FC Barcelona şi, în mod, special, pentru antrenorul său Alejandro Valverde, este a doua ruşine suferită în fazele eliminatorii ale Champions League în doi ani succesivi, în ediţia trecută gruparea blaugrana fiind eliminată de AS Roma, după ce catalanii s-au impus cu 4-1 pe Camp Nou, dar au pierdut cu 0-3 pe Olimpico.

LIVERPOOL BARCELONA 4-0 a fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din ultimii ani de Champions League, iar meritul le aparţine aproape exclusiv englezilor, care au crezut în şansa lor şi au luptat incredibil, deşi nu au avut în echipa de start jucători importanţi, precum Mohammed Salah sau Roberto Firmino. Nu în ultimul rând a fost o victorie tactică a lui Jurgen Klopp, care a spulberat pur şi simplu tactica rivalului său Valverde.

În rest, Messi superficial, iar Luis Suarez ca şi absent, au completat tabloul deznădejdii şi, nu în ultimul rând, al ruşinii catalane. De cealaltă parte, sărbătoarea lui Liverpool continuă la Madrid, în finala Ligii Campionilor, din 1 iunie.