Livia Stanciu, şefa ÎCCJ: Guvernul PUTEA emite o OUG privind suplimentarea secţiilor de vot în străinătate

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat, joi, că, discutând strict pe lege, autorităţile puteau emite o ordonanţă de urgenţă pentru suplimentarea secţiilor de votare în străinătate şi a adăugat că este bine să se desfăşoare o verificare pe acest subiect.

20 nov. 2014, 09:11
Livia Stanciu, şefa ÎCCJ: Guvernul PUTEA emite o OUG privind suplimentarea secţiilor de vot în străinătate

Din acest punct de vedere, eu zic că este întotdeauna bine de făcut. Nu neapărat vorbim despre această situaţie punctuală, dar cu atât mai mult pentru că este o chestiune care, până la urmă, a interesat toată populaţia acestei ţări. Şi aici vorbesc ca cetăţean'”, a declarat Livia Stanciu, întrebată, în calitatea sa de fost procuror, dacă ar trebuie să existe o cercetare a organelor în drept referitoare la disfuncţionalităţile privind votul din Diaspora, având în vedere că s-a constatat o obstrucţionare a procesului de votare, relatează Agerpres.

Întrebată dacă se putea emite o OUG privind suplimentarea Secţiilor de vot în străinătate, preşedintele ÎCCJ nu a dorit iniţial să comenteze, dar la insistenţele presei a opinat că ‘strict pe lege, sigur că se putea da ordonanţă de urgenţă’.

„Ca cetăţean mi se pare firesc ca pe orice problematică care are impact şi interesează populaţia acestei ţări trebuie să se efectueze verificări, cercetări pentru a putea transmite, într-adevăr, un răspuns care să satisfacă interesul pe care populaţia l-a manifestat faţă de acest subiect”, a mai declarat preşedintele ÎCCJ.

CITEŞTE ŞI Tiberiu Niţu: S-a deschis ANCHETĂ PENALĂ pentru votul din diaspora VIDEO

La alegerilor prezidenţiale 2014, în mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota. Problemele de votul din diaspora au condus la demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, dar şi a înlocuitorul acestuia, Teodor Meleşcanu.


loading...