Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, dezvăluire şocantă despre Ştefan Risipiceanu, complicele lui Dincă

Publicat: Miercuri, 27 Noiembrie 2019 16:14 // Actualizat: Miercuri, 27 Noiembrie 2019 16:14 // Sursa: romaniatv.net

DIICOT anunţă că a reţinut un un bărbat de 46 de ani, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, tânăra răpită de Gheorghe Dincă în Caracal, în luna aprilie. Este vorba despre Ştefan Risipiceanu, un vecin al lui Dincă, care a apărut şi în interviuri televizate în ultimele luni, având arsuri pe mâini.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, este de părere că prietenul lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal al Luizei Melencu, a fost forțat să facă acea atrocitate. Mai mult, psihologul a subliniat că existau urme biologice ale unui bărbat secundar în anchetă.

„Am fost atent la ce a zis seful DIICOT. A fost impins să facă o infracțiune. Să îi lăsăm pe anchetatori să îți facă meseria și să clarifice partea de vina.

Și eu am văzut că acele urme biologice sunt ale unui bărbat secundar, de care vorbim noi acum. Trebuie să lăsam autoritățile să și facă treaba. Să se rezolve acest caz.

Criminologul Dan Antonescu, anunţ ŞOC după anunţul DIICOT despre complicele lui Dincă

Un bărbat de 46 de ani, acuzat de violarea Luizei Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheoghe Dincă, a fost reţinut miercuri, a anunţat Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

"Cu puţin timp în urma, procurorii DIICOT - Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta. În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce aştepta „la ocazie" pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism", anunţă DIICOT.

Bărbatul, care era un apropiat al lui Dincă şi care era folosit la muncile din gospodărie, i-a solicit lui Dincă să îi permită să aibă realţii sexuale cu adolescenta.
"La explicaţiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate", potrivit DIICOT.

Bărbatul reţinut miercuri este fără ocupaţie, fără pregătire, consumator de băuturi alcoolice, necăsătorit şi fără copii. "Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculaţiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe. Cu alte cuvinte, inculpatul reţinut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă. Inculpatul va fi prezentat instanţei de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia", a precizat Hossu. Ea a subliniat că procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru şi că dosarul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazul Caracl DIICOT Gheorghe Dinca Liviu Chesnoiu Stefan Risipiceanu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H