Liviu Dragnea: Nu suntem de acord ca salariul mininim să nu se mărească

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că social-democraţii nu sunt de acord ca venitul minim garantat să nu se mărească. Aceasta a mai spus că cel târziu în primăvară, Guvernul Cioloş trebuie să hotărască până la ce nivel poate să crească salariului minim.

07 dec. 2015, 19:04
Liviu Dragnea: Nu suntem de acord ca salariul mininim să nu se mărească

Liviu Dragnea a criticat, luni, „comunicarea greşită a ministrului de Finanţe Anca Dragu”, care a declarat că este nevoie de un studiu de impact pentru a stabili până la ce sumă poate să crească salariul minim.

Cel mai mare impediment este comunicarea gresita pe care a avut-o ministrul de Finanţe, doamna Dragu, pentru ca a spus ca au nevoie de un studiu de impact asupra nivelului pana la care sa se mareasca salariul minim si asupra calendarului de implementare„, a spus Liviu Dragnea.

Lideul PSD a subliniat că social-democraţii nu sunt de acord ca salariul minim să nu crească. „Nu suntem de acord ca salariul mininim din Romania sa nu se mareasca. Sub nicio forma. Din mai multe motive. In primul rand, salariul minim din Romania este printre cele mai mici din Europa, pe penultimul loc. In al doilea rand, vorbim aici de cetatenii romani care au dreptul la o viata mai buna. Poate este bun un studiu de impact, dar sa nu creada Guvernul ca noi o sa acceptam sa se amane sine die (fara a fixa o data precisa – n.r.) aceasta decizie si trebuie sa prezinte foarte clar care sunt criteriile care vor sta la baza acestui studiu, care este intervalul de timp in care sa se finalizeze acest studiu, pentru ca cel mai tarziu in primavara sa se ia aceasta decizie„, a mai adăugat Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Finanţelor, declaraţie neinspirată: Salariul minim nu creşte. În Brazilia, India săracii lucrează şi pe 2 lei

Şeful PSD spune că cei de la Ministerul de Finanţe nu au nevoie de un studiu de impact, deoarece el există deja la Ministerul Muncii, făcut la solicitarea FMI de astă vară. „Le mai dau o informatie importanta, pentru ca nu au nevoie de luni de zile sa faca acest studiu. Exista deja un studiu la Ministerul Muncii, realizat de Ministerul Muncii la solicitarea FMI de asta vara, din care reiese ca salariul minim poate fi dus pana la 1.200 de lei. Deci nu a fost o propunere facuta fara analiza. Sa il studieze. Daca vor sa mai faca un studiu propriu, foarte bine.

Cred ca pana la sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie, trebuie sa se hotarasca pana la ce nivel sa fie salariului minim, poate vor sa il creasca mai mult de 1.200 de lei si care sa fie calendarul de implementare„, a precizat Liviu Dragnea.

Acesta a mai precizat că majorarea salariului minim „nu are impact bugetar„.

CITEŞTE ŞI: Dâncu, despre venitul minim garantat: La Finanţe nu a dispărut această opţiune. Se va face un studiu de impact