Liviu Dragnea: 1 Decembrie nu e nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloş, este sărbătoarea conştiinţei naţionale

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat vineri că de 1 Decembrie nu este nici ziua președintelui Klaus Iohannis, nici ziua a premierului Dacian Cioloș, este sărbătoarea conștiinței naționale, iar orice român are dreptul și trebuie să se bucure de această zi. Reacţia lui Liviu Dragnea vine în urma anunţului Preşedinţiei că liderii politici cu probleme penale nu vor fi invitaţia la parada de 1 Decembrie.

25 nov. 2016, 21:17
Liviu Dragnea: 1 Decembrie nu e nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloş, este sărbătoarea conştiinţei naţionale

„Sper ca după aceste alegeri toată lumea să înțeleagă, președintele Iohannis, toate partidele, toți liderii de partide, că un război politic permanent nu ajută națiunea română. Nu ajută. Eu nu știu, de exemplu, cine l-a sfătuit să facă această greșeală uriașă cu interdicția de a participa la Ziua Națională, pentru că aici, în cazul ăsta, a confundat politica cu națiunea. 1 Decembrie nu este nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloș, nici a PNL, nici a USR, este sărbătoarea conștiinței naționale și oricine, orice român, are dreptul și trebuie să se bucure de Ziua Națională și nu se pot pune restricții. Cine l-a sfătuit să facă această mișcare a greșit”, a spus Dragnea, la Realitatea Tv.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat joi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naționale parada militară la Arcul de Triumf și o recepție la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.

„Am văzut că există tot felul de discuții în spațiul public referitoare la acest subiect și țin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre niște criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitați și nu pot și nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînțeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să dețină o funcție în stat, dar să și respecte niște criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistența unor probleme penale”, a declarat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Iohannis nu i-a invitat la parada de 1 Decembrie pe Dragnea, Ponta şi Tăriceanu. „Trebuie să respecte nişte criterii de integritate”