Liviu Dragnea şi-a anunţat DEMISIA din funcţia de ministru şi din conducerea PSD

Liviu Dragnea a demisionat, vineri, din funcţia de ministru al Dezvoltării şi Administraţiei şi din cea de preşedinte executiv al PSD, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îl condamne la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

15 mai 2015, 08:52
Liviu Dragnea şi-a anunţat DEMISIA din funcţia de ministru şi din conducerea PSD

Liviu Dragnea şi-a anunţat demisia imediat după sentinţa instanţei.

„Astăzi instanţa a decis să mă condamne la un an cu suspendare. Aşa cum am spus în permanenţă, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanţei, i-am prezentat premierului demisia, l-am informat că luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv”, a explicat Liviu Dragnea.

Citeşte şi Dragnea: Cred în continuare cu tărie în nevinovăţia mea

Fostul ministru a declarat că respectă decizia instanţei, dar o consideră un precedent periculos.

„Cum se mai poate face campanie, în condiţiile în care prezenţa la vot e considerată folos necuvenit? E un precedent periculos pentru oricine doreşte să facă campanie, este un precedent periculos care poate afecta democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot, poate apărea impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva rău sau greşit”, a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi cu un termen de încercare de trei ani, în dosarul Referendumul, au decis magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Citeşte şi: DOSARUL REFERENDUMUL. Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la un an de închisoare