Liviu Dragnea: Am terminat evaluarea miniştrilor. Finalizăm concluziile şi propunerile

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la România TV, că a fost încheiată evaluarea miniştrilor în interiorul PSD, urmând ca pachetul de propuneri pentru remedierea întârzierilor în aplicarea programului de guvernare să fie finalizat în cursul zilei de luni.

11 iun. 2017, 18:22
Liviu Dragnea: Am terminat evaluarea miniştrilor. Finalizăm concluziile şi propunerile

Liviu Dragnea anunţă schimbări în guvernul Grindeanu. „Evaluarea miniştrilor a ajuns la final. O ordonăm în noaptea asta şi finalizăm mâine concluziile şi pachetul de propuneri”, a declarat Liviu Dragnea.

El a evitat să precizeze dacă printre propunerile pe care le va formula PSD se va afla schimbarea primului-ministru sau va fi vorba doar de o remaniere. Dragnea a spus că primordială este remedierea întrâzierilor aplicării programului de guvernare. „Mi-aş fi dorit să fie îndeplinit tot programul de guvernare cu termenele incluse. Din păcate, nu sunt puţine punctele din programul de guvernare care nu au fost implementate”, a spus liderul PSD la România TV.

Dragnea a spus că, înainte de a vorbi despre schimbarea din funcţii a unor miniştri, este necesară indentificarea corectă a întârzierilor, liderul PSD precizând că este de analizat dacă întârzierile au fost generate de birocraţie, de lentoare unor miniştri sau de incapacitatea premierului de a mobiliza cabinetul pentru respectarea termenelor din programul de guvernare.

„Mâine vom avea şi o discuţie cu miniştrii. Nu cu toţi, dar aproape toţi”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că la evaluarea activităţii guvernamentale au participat, printre alţii, Cristian Socol şi Darius Vâlcov, precum şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Propunerile urmează să fie dezbătute într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional care va avea loc în cursul acestei săptămâni.

Citeşte şi REACŢIA lui Liviu Dragnea după mesajul publicat de Sorin Grindeanu: „Sunt surprins de această declaraţie”

Liviu Dragnea creionează profilul premierului: Să fie „nebun de harnic”, să nu se lase pe „tânjală”

Liderul PSD Liviu Dragnea a creionat, duminică, profilul premierului capabil să îndeplinească programul de guvernare al PSD, el menţionând că acesta trebuie să fie un „om nebun de harnic”, care să nu se lase pe „tânjală”, menţionând că nu contează dacă este bărbat sau femeie.

Întrebat, duminică, la România Tv, despre profilul premierului care ar fi compatibil cu programul de guvernare al PSD, Dragnea a răspuns: „Premierul trebuie fie un om foarte, foarte, foarte harnic, nebun de harcic, cu capacitate de muncă, cu capacitate de înţelegere foarte mare, fără lene, nu în sens obişnuit, ci fără linişte, nu ai voie în niciun minut să te laşi pe tânjală, pentru că dacă te laşi tu, se lasă ministrul 5 minute, secretarul de stat o oră şi funcţionarii câteva ore”.

Întrebat dacă i se par mai harnici domnii sau doamnele, Dragnea a spus că el a susţinut femeile în politică şi în administraţie.

„Părerea mea: nu contează dacă eşti bărbat sau femeie. E vorba de educaţie, de educaţia muncii, de cum ai crescut, dacă asumi răspunderi, dacă asumi riscuri”, a spus Dragnea.