Liviu Dragnea: Cei care lucrează în sistemul de apărare şi se pensionează acum se grăbesc

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că cei care vor rămâne în sistemul de apărare "vor prinde majorările salariale și implicit pensiile mai mari în anii următori", iar cei care se pensionează acum se grăbesc.

03 aug. 2017, 15:19
Liviu Dragnea: Cei care lucrează în sistemul de apărare şi se pensionează acum se grăbesc

„Eu cred că se grăbesc (cei care se pensionează acum — n.r.). Eu am un mesaj în primul rând de respect pentru toți cei care au lucrat, lucrează și vor lucra în sistemul de apărare și ordine publică și de securitate națională, că e bine să rămână în sistem. Pensiile nu vor fi tăiate, pensiile în plată nu vor fi tăiate. Sunt câteva principii, nicio pensie nu trebuie să fie mai mare decât salariul, dar în același timp să nu uite că cei care rămân în sistem vor prinde majorările salariale și implicit pensiile mai mari în anii următori, deci e posibil ca unii, dacă se grăbesc acum să iasă, să piardă, adică peste 2-3-4 ani de zile, rămânând în sistem, s-ar putea ca pensiile să fie mai mari decât cele care sunt acum”, a spus Dragnea la Antena 3, conform Agerpres.

El a adăugat că nu se mai acceptă ca aceste pensii să fie actualizate în fiecare an cu creșterea salariului pentru cel care a venit pe poziția celui pensionat.

„Vor fi actualizate cu rata inflației sau poate vor introduce în ordonanță sau poate introducem noi în Parlament o actualizare cu un procent raportat, nu știu, poate la salariul mediu”, a menționat Dragnea.