Liviu Dragnea cere liberarea condiţionată pentru că are casă şi o firmă dispusă să îl angajeze: „Cred că am stat destul în penitenciar”

Judecătoria Sectorului 5 dezbate, marţi, cererea de eliberarea condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

27 apr. 2021, 11:41
Liviu Dragnea cere liberarea condiţionată pentru că are casă şi o firmă dispusă să îl angajeze: „Cred că am stat destul în penitenciar”

Liviu Dragnea nu a fost adus în instanţă, el fiind audiat prin videoconferinţă. La începutul procesului, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a spus că fostul lider social-democrat îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat înainte de termen.

„Ne aflăm în faţa unei cereri de liberare condiţionată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor. A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească.

Liviu Dragnea a avut un comportament pozitiv în penitenciar şi a primit chiar şi câteva recompense

Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna înainte de Paşte”, a afirmat Teodosiu, conform Agerpres.

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință, marți, în timpul procesului în care cere să fie eliberat condiționat din penitenciar. El le-a spus judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 5 că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat.

„Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus judecătorilor.

Ea a prezentat pasaje din raportul favorabil întocmit de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova: „Deţinutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense şi o singură sancţiune, care ulterior a fost anulată”.

Citeşte şi: Mihai Tudose critică guvernul pentru eşecul PNRR: „Nu s-au învrednicit să aibă meseriaşi la Guvern ca să întocmească proiectele necesare”

Judecătoria Sector 5 discută, marţi, cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea. Săptămâna trecută, comisia din cadrul Penitenciarului Rahova a emis aviz favorabil.