Liviu Dragnea: Comisiile juridice trebuie să organizeze dezbateri pe ceea ce înseamnă legile din Justiţie. Nu cred în consultări de o z

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni că legile din Justiție ar trebui puse în dezbatere foarte rapid, de către Comisiile juridice ale Parlamentului, dezbateri la care să participe asociațiile magistraților, asociații ale judecătorilor și specialiști de la Consiliul Europei.

06 feb. 2017, 17:28
Liviu Dragnea: Comisiile juridice trebuie să organizeze dezbateri pe ceea ce înseamnă legile din Justiţie. Nu cred în consultări de o z

„Eu vă spun, ca președinte al Camerei Deputaților, cum văd eu evoluția ulterioară pe ceea ce înseamnă legile din Justiție. S-a vorbit despre legea răspunderii magistraților, s-a vorbit de modificările Codurilor penale în lumina deciziilor Curții Constituționale.

Cred că Comisiile juridice, foarte rapid, după ce trecem și bugetul și pică și moțiunea de cenzură, trebuie să organizeze dezbateri serioase cu asociațiile judecătorilor, cu asociațiile magistraților, cu specialiști de la Consiliul Europei, să sperăm că sunt de acord și specialiști de la Comisia de la Veneția și de la orice altă structură care vrea să se implice în acest demers, pentru a discuta despre principiile care trebuie respectate și dacă e nevoie de modificări legislative sau completări la legislația actuală. În acest cadru să se dezbată și, în final, după ce toate aceste puncte de vedere vor fi transpuse în niște documente ele să devină proiecte de lege, să intre și în dezbaterea parlamentară”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Liviu Dragnea aşteaptă de la Iohannis un apel la stabilitate: „Avizăm iniţiativa referendumului”. Ce spune liderul PSD despre proteste

El a adăugat că așa trebuie să se întâmple în acest „domeniu extrem de sensibil” și că nu crede în consultările publice care se fac într-o zi, „de dimineață până seara”.

Președintele PSD a menționat că acest gen de dezbateri ar trebui să aibă loc și în alte domenii și a dat exemplu legea prevenției și modificările la Codul fiscal Codul de procedură fiscală.